Gündem
  • 14.5.2013 12:05

Erdoğan: Misliyle ödetiriz

Partisinin grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu saldırıyı hem Reyhanlı hem Türkiye suhuletle aşacak, yaralar en kısa zamanda sarılacak, saldırının izleri en kısa süre içinde tamir edilecek" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Biz bu saldırıların altında kalmayız, er yada geç bu saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz'' ifadelerini kullandı.

13 kişi gözaltında

Saldırının arkasındaki güçler ve kullanılan taşeronların şu anda çok büyük oranda aydınlatılmış olduğunu kaydeden Erdoğan, bu menfur hadiseyi gerçekleştirenlerin Suriye rejimi ile irtibatlı Türkiye içinde bir örgüt olduğu, saldırıda yer alanların da Türkiye vatandaşı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, bu kapsamda şu an itibariyle 13 kişinin gözaltına alındığını ve sorgulamaların devam ettiğini kaydederek, "Başbakanlık Teftiş Kurulu olarak burada ihmaller var mı, varsa nedir, kimler tarafındandır? Tüm bunları da yine araştırmak için ayrıca çalışmalarını sürdürecek" diye konuştu.

Saldırılardan sonra medyada çıkan bazı haberler ile siyasetçilerin açıklamalarını eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hele durun bir hadiseyi anlayalım, gözyaşlarını dinlendirelim, cenazelerimizi defnedilim. Reyhanlı sokaklarından kara dumanlar yükselirken, tam da saldırganların istediği gibi hemen suçlamalar yapmak, hemen tahrik oluşturmak, en hafif tabiriyle fırsatçılıktır, gerçekten son derece çirkindir."

O bebekleri görmezden geleceğimize siyaseti bırakırız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Annesinin karnında gibi büzülmüş yatan, iki bacağı kopmuş, minicik bedeninin yarısı yanmış yatan o bebekleri görmezden geleceğimize siyaseti bırakır çeker gideriz" ifadelerini kullanarak, "Bizim anlayışımız budur. Biz Türkiye'nin bebekleri, dünyanın bebekleri için siyaset yapıyoruz. Onlardan yüz çevireceksek, siyaset yapmanın bir anlamı yok" şeklinde konuştu.

Gerilime prim vermeyin

Vatandaşlara seslenerek, "Muhalefet tarafından tırmandırılan gerilime lütfen prim vermeyin" diyen Başbakan Erdoğan, "Ayrıştırıcı dil, üslup ve tavırlara asla aldanmayın. Terörün, Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek açıklama ve yayınlara karşı lütfen dikkatli olun" şeklinde konuştu.

Müzakere ve çözüm yeri Meclis'tir

Demokrasilerde her meselenin müzakere ve çözüm yerinin Meclis olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Dikkat edin sokak değil Meclis'tir. Meclisin dışına çıkarılan, sokağa taşınan her mesele Türkiye'nin de demokrasinin de aleyhinedir'' dedi.

Türkiye IMF'ye olan borcunu kapattı

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin uzun bir aranın ardından IMF'ye olan borcunu ödediğini, sıfırladığını ve bu borcu kapattığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu güzel gelişmenin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi, IMF'ye olan 412 milyon dolar borcunun ödenmesi amacıyla Merkez Bankasına talimatı verdi. Merkez Bankamız, IMF'nin değişik hesaplarına bu borcu aktarmaya başladı. Aktarma işlemi bugün tamamlanıyor."


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER