Gündem
  • 30.6.2007 07:35

ERDOĞAN MUHALEFETE FENA ÇATTI: EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ..

Başbakan Erdoğan Kütahya’daki mitingde muhalefet partilerine Ziya Paşa’nın bir sözüne dayanarak yüklendi. Erdoğan, "İnsan ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Kütahya’da halka hitap ederken, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün başını sana hediye edecekler, sen kalkıp İmralı’da hapishaneyi döşeyeceksin ondan sonra da faturayı AK Parti’ye keseceksin. Yemezler bunları, yutmazlar" dedi.

Erdoğan, Kütahya’da, TOKİ’nin yaptırdığı 1378 konutun anahtar teslim töreni ile bazı tesislerin ortak açılış törenlerine katıldı. Buradaki konuşmasında Ziya Paşa’nın, "İnsan ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri" sözünü hatırlatan Erdoğan, AKP’nin laf değil iş ürettiğini, değer ürettiğini ifade etti. Daha sonra Zafer Meydanı’nda 6 bin kişinin katıldığı mitingde CHP, MHP ve GP’ye yüklendi. Erdoğan şunları söyledi:

BAHÇELİ’YE Bunlarda cumhuriyet, halk hikaye. Cumhura saygısı olmayandan cumhuriyetçi olur mu? Halka saygısı olmayandan halkçı olur mu? Öbürü de milliyetçiyiz diyor. Ne milliyetçisi ya... ’Milliyetçiyim’ demekle milliyetçilik olmaz. Bu ülkenin parasını delik deşik edeceksin, milliyetçi olacaksın... Af edersin, IMF’den borç alırken ’Size minnettar kalacağız. Ne olur bize biraz borç ver’ diyeceksin, milliyetçi olacaksın. Bölücü terör örgütünün başını sana hediye edecekler, sen kalkıp İmralı’da hapishaneyi döşeyeceksin ondan sonra da faturayı AK Parti’ye keseceksin. Yemezler bunları, yutmazlar. Dürüst siyaset, dürüst siyaset... Ankara’ya mahkûm olan beyefendiye sorun bakalım. ’Sayın Bahçeli, siz Ankara’dan doğusunu biliyor musunuz? Acaba Güneydoğu’yu tanır mısınız? Acaba hiç oralara gittiniz mi?’ Burada da bir yer bilir: Söğüt. Başka bir yer bilmez. Oraya da neden geldiğini bilirsiniz. Sorun Sayın Bahçeli’ye bu ülkede siz 3.5 yıl Başbakan Yardımcılığı yaptınız. Acaba Türk cumhuriyetlerinden hangisine bir kez gittiniz mi? Gitmedi. Şu süre içerisinde de Türkiye’de acaba kaç ile gidecek?

BAYKAL’A Cumhurbaşkanlığı seçiminde demokrasiden ne anladıklarını gördük. Aynı Anayasa ile seçimler yapılmışken bir anda nasıl oluyor da değişiyor? İnşallah milletimizin, istiyorum ki bir oyu CHP’ye yedek parça olmasın. Milletimizin vicdanlarını yaraladılar. Baykal Anayasa Mahkemesi başvurusunda yargı sürecinde ’Anayasa Mahkemesi karar vermezse Türkiye’de çatışma çıkar’ diyen değil mi? Sayın Baykal bu ülkede imtiyaz istiyor. Hayatı boyunca demokrasiden yana olmadı ki.

UZAN’A ’Mazot 1 YTL olacak’ diyorlar. Kurusıkı atıyor. İmar Bankası’nın kime ait olduğunu biliyorsunuz. İmarzedeler için 9 katrilyon ödedik. Çıkıp konuşacağına yurt dışında kaçak olan babanın, ağabeyinin borçlarını öde, dürüstlük için de ahkam kesme.

Hukukun matematiği yokmuş

ERDOĞAN, Aydın’da yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan sıkıntıları halka şikayet etti. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer’den daha fazla oy olmasına karşın seçilemediğini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Ancak gördük ki, hukukun matematiği yokmuş. Zaten hukukun matematiği olsaydı durum böyle olmazdı. Cumhurbaşkanında da sizin dediğiniz olacak, Başbakan da sizin dediğiniz olacak, milletvekilleri de sizin dediğiniz olacak. Bunlar isteseler de istemeseler de. 22 Temmuz’da sandıkta bunu görecekler."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER