Gündem
  • 10.6.2005 20:06

ERDOĞAN : ''MUSEVİ DÜŞMANLIĞI AKIL HASTALIĞININ TEZAHÜRÜDÜR''

NEW YORK - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musevi düşmanlığını ''utanç verici bir akıl hastalığının tezahürü'' olarak değerlendirdi ve ''Katliamla sonuçlanan bir sapkınlıktır, sapıklıktır'' dedi.
     ABD'deki önde gelen Musevi kuruluşlarından Anti Defamation League tarafından İkinci Dünya Savaşı'nda soykırıma uğratılan Musevileri kurtaran Türk diplomatlara verilen Cesaret Ödülü'nü Türkiye adına alan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Musevi soykırımının tarih boyunca insanlığa karşı gerçekleştirilmiş en akıl almaz suç olduğunu dile getirdi.
     Erdoğan, öldürülen her bir Musevi ile birlikte insanlığın ortak vicdanından bir parçanın da yeri doldurulamaz bir biçimde kaybolup gittiğini belirterek, şöyle devam etti:
     ''Bizim dinimizde de bir insanın öldürülmesi tüm insanlığın öldürülmesi gibidir. Soykırım, etnik temizlik, ırkçılık, İslam düşmanlığı, Hıristiyan düşmanlığı, yabancı düşmanlığı ve terörizm, geçmişten bugüne kadar devam edegelen aynı kötülüğün farklı yüzleridir. Şüphesiz ki bu belaların yarattığı tehlike ve tehdidi idrak eder ve bunlara karşı etkin bir şekilde mücadele edersek çocuklarımız daha iyi bir dünyada yaşayacaktır.''
     Erdoğan, Türk toplumunun Musevi düşmanı olumsuz söylemleri aşırı uçlarda kalmaya mahkum ettiğini, bunun zemin kazanmasına asla imkan vermediğini, bundan sonra da vermeyeceğini kaydetti.
     Tüm dünya liderlerinin yayınlarla veya başka yöntemlerle nefretin yayılmasını kınamak üzere buna katılma yükümlülükleri bulunduğuna işaret eden Erdoğan, ''Musevi düşmanı olumsuz söylemlere karşı insicamlı siyasetimiz sıfır toleranstan başka şekilde tezahür edemez'' dedi.
     Verilen ödülü kabul etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan sözlerini, Türkiye'de sağlanan demokratik başarılar, bölgede ve dünyada barışın tesisi için gösterilen çabalardan gurur duyduğunu belirterek tamamladı. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER