Gündem
  • 14.3.2019 00:07

Erdoğan: Onunla aynı masada oturmam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen "5. Uluslararası İyilik  Ödülleri" programında, katılımcılara hitap etti.

Özellikle 5. Uluslararası İyilik Ödülleri münasebetiyle dünyanın  farklı köşelerinden Türkiye'ye gelen misafirlere "milletin evine hoş geldiniz"  diyen Erdoğan, katılımcıları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, milletin evinde, bu  gazi mekanda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ödüllerin, ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını  dileyen Erdoğan, İyilik Ödülleri'ne olan teveccühün giderek artmasını da takdirle  karşıladığını söyledi

Artık geleneksel hale gelen ödüllerin, Diyanet Vakfının gayretleriyle  yurt içinde ve yurt dışında daha fazla rağbet kazanacağına inandığını belirten  Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bilhassa yaşadığımız çağda neticeyi sadece Hak'tan, Halık'tan,  Allah'tan bekleyerek yapılan çalışmalar adeta altın değerindedir. Az önce  futboldan emekli olduğunu kabul edelim, Ömer kardeşimizin (Frederic Omar Kanaute)  artık hayır istikametinde goller atmayı hedeflemesi güzel, kısa, özet bir  değerlendirmeydi. Kendisine tabii bugüne kadar attığı goller ama gollerden sonra  da hakikaten kurduğu vakıfla devam ettirdiği sürecin hayırlara vesile olmasını bu  noktada da gerçekten Allah'tan niyaz ediyorum. Hemen her şeyin kıymetinin parayla  ölçüldüğü her şeye menfaat penceresinden bakıldığı bir dönemde bu ödüller adeta  çöldeki vaha gibidir."

"Bugünün de firavunları ve nemrutları var"

Bugün iyilik ödülleriyle vücut bulan hassasiyetlere gerçekten çok  büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zira marifet iltifata tabidir. Günlük yaşantımızda, siyasette,  ticarette, uluslararası ilişkilerde şahit olduğumuz hadiseler insanı insan yapan  en önemli hasletin iyilik olduğunu, ihsan olduğunu, yardım olduğunu açıkça ortaya  koyuyor. Dün olduğu gibi bugün de dünyamız iyi insanların, hayır hasenat  sahiplerinin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor.

Şunu unutmayalım. Dünün firavunları, nemrutları vardı, bugünün de  firavunları ve nemrutları var. Hak batıl mücadelesi dün olduğu gibi bugün de var  ve bu mücadele ilanihaye devam edecek. Öyleyse bizim hak batıl mücadelesinde  sabit-kadem olmak suretiyle bu mücadeleyi sürdürmemiz lazım. Bilhassa bu ödül  töreni vesilesiyle hep birlikte bir kez daha şu gerçeği idrak ediyoruz. Dünyayı  hırs, hınç ve haset değil iyilik değiştirecektir. Dünyayı kin ve nefret değil  ihsan ayakta tutacaktır. Dünyayı çatışma, kavga değil barış yaşanılır kılacaktır.  Dünyayı çıkarına tapanlar değil Allah için sevenler, Allah için verenler, Allah  rızası için iyilikte bulunanlar güzelleştirecektir. Dünyayı zalimlerin önünde  eğilenler değil mazlumlara sahip çıkan Müslüman yürekler yeşertecektir. Sırtını  müstekbirlere dayamış katillerin kalplerde açtığı yaraları, diline, dinine,  rengine bakmadan muhtaçları bağrına basanlar tedavi edecektir. Savaşın,  yoksulluğun, husumetin yaydığı o kara bulutları inşallah insanlığın ufkundan yine  iyi kalpler kaldıracaktır."

Erdoğan, bunun için Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de, "Allah sana ihsan  ettiği gibi sen de insanlara iyilik et" buyurduğunu, Hazreti Muhammed'in ölçü  olarak "insanların hayırlısı insanlara faydalı olanıdır" prensibini insanlığa  bıraktığını, Yunus Emre'nin "Yaratılanı yaratandan ötürü severim" diyerek,  yürünecek asıl yolu gösterdiğini, "Ne verirsen elinle o gider seninle" diyen  gönül erlerinin imkan ve vakit varken iyilikte bulunmayı tavsiye ettiğini  söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 13.3.2019 23:53

İLGİLİ HABERLER