Gündem
  • 31.7.2021 22:36

Erdoğan : Ormanlarımızı yakanların ciğerini yakacağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te yangın bölgesinde yaptığı inceleme sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Afetzedelere yapılacak yardımları madde madde sıralayan Başkan Erdoğan, "Yanan ve hasar gören evlere 50 bin liraya kadar mobilya yardımı yapılacak. Ev kiralayanlara kira yardımı yapılacak. Esnafın kredi ödemeleri ertelenecek. Faizsiz esnaf kredisi verilecek." ifadelerini kullandı. Milas'taki yangınla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıklayan Başkan Erdoğan, "Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur" dedi.

"MİLAS'TAKİ YANGINLA İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Milas'taki yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Ormanlarımızı yakanları bulup ciğerlerini yakmak boynumuzun borcudur. Türkiye bu yangınların izlerini kısa sürede silecektir. Her türlü kaybı telafi edebilecek güce ve imkana sahibiz. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına müsaade edemeyiz. Bu, siyaset konusu yapılacak bir mesele değil. Yanan alanlarda fidan dikimine ilk yağmurla başlayacağız.

BAŞKAN ERDOĞAN MARMARİS'TE HALKA SESLENİYOR

Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Merkezi'nde yaptığı konuşmanın ardından halka seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Kardeşlerim Muğla'daki yangınlarda şu ana kadar hasar gören yerlerimiz var. Yangın tehdidi altındaki mahallelerimiz boşaltılarak, vatandaşlarımız tahliye edilerek güvenli yerlere yerleştirilmiştir.

Yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16'yı buldu. Bunlar işimizi kolaylaştırdı. 45 helikopterimizde noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor. 9 İHA'mız ile etkin bir şekilde sahadayız. Bizi en çok can kayıplarımız üzüyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Güncellenme Tarihi : 2.8.2021 00:13

İLGİLİ HABERLER