Gündem
  • 30.9.2013 15:06

Erdoğan paketi işte böyle hazırladı...

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 03.00'e kadar üzerinde çalıştığı, siyasal ve sosyal hayatta köklü değişiklikler içeren demokratikleşme paketine ilişkin basın toplantısını, çok sayıda ulusal ve uluslararası kanal canlı yayınladı.

Erdoğan, hafta sonu Kırşehir ve Denizli'de yoğun bir programı tamamlayarak pazertesi günü saat 01.00'de Ankara'ya döndü. Subayevleri'ndeki konutunda demokratikleşme paketi üzerindeki çalışmalarını saat 03.00'e kadar sürdüren Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'daki basın toplantısı için saat 10.30'da evinden ayrıldı.

Başbakanlıktaki makam odasında, basın toplantısına hazırlanan ve okuyacağı metin üzerindeki son düzeltmeleri yapan Erdoğan'ın çalışmasına ilişkin fotoğrafları Twitter'den paylaşıldı.

Geçen yıl 30 Eylül'de yapılan ve Erdoğan'ın son kez genel başkanlığa aday olduğu AK Parti 4. Olağan Kongresi'nin yıl dönümüne denk gelen tarihi açıklama saat 11.10'da başladı.

Toplantı öncesinde Başbakan Erdoğan'ın soru almayacağı duyuruldu. Demokratikleşme paketinin açıklanacağı toplantıya yoğun ilgi gösteren yerli ve yabancı televizyon kanalları, sabah erken saatlerden itibaren Başbakanlık Yeni Bina önünde canlı yayın yapmaya başladı. 85 gazete yöneticisi ve köşe yazarının davetli olarak katıldığı toplantıyı çok sayıda muhabir, foto muhabiri  ve kameraman takip etti. Çok sayıda ulusal ve uluslararası televizyon kanalları program akışlarına ara vererek, basın toplantısını canlı yayınladı.

-Demokratikleşmeye, özgürleşmeye katkı sunanlara teşekkür etti

Başbakan Erdoğan, konuşmasına, "Birazdan Türkiye'ye ve dünyaya ilan edeceğimiz demokratikleşme paketinin ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, ekonomimiz ve demokrasimiz için en önemlisi de birliğimiz ve kardeşliğimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum" ifadeleriyle başladı.

Açıklamanın ilk bölümünde, paketin oluşumuna katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür eden Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın da isimlerini sıralayarak, "Türkiye'nin büyümesi, kalkınması ve demokratikleşmesi, özgürleşmesi noktasında mücadele veren herkese milletçe minnettarlığımızı ifade ediyorum" dedi.

Demokratikleşme paketinin hazırlık süreciyle ilgili bilgi aktaran Erdoğan, konuşmasının ikinci bölümünde, yapılacak reformları sıraladı.

Bakanlar Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Ulvi Saran da bulundu.

Erdoğan, yaklaşık bir saat süren açıklamalarını, reform paketinin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek bitirdi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER