Gündem
  • 11.10.2008 07:23

ERDOĞAN : PARASIZLIKTAN KARAKOL YAPILMAMASI BİR UTANÇTIR!.

DEVLET ARIK
ANKARA  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede 4 gün olan gözaltı süresinin uzatılması yönündeki talebiyle ilgili, "Bu konuyu değerlendiriyoruz, AB'deki uygulamaları inceliyoruz. Bu konuda bir adım atabiliriz" dedi.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Başbakan Erdoğan başkanlığında yaklaşık 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ağırlıklı olarak son dönemde artan terör olayları ve terörle mücadele kapsamında alınabilecek tedbirler değerlendirildi. Başbakan Erdoğan, bir MKYK üyesinin 'Terörle mücadelede atılacak adımlar OHAL'i çağrıştırıyor. Bu sıkıntı olabilir' yönündeki yorumu üzerine, "Kesinlikle OHAL diye bir şey yok. Zaten askerin de böyle bir talebi yok. OHAL'in çözüm olmadığı yıllardır yürütülen uygulamalarda görüldü. Biz bu işi demokrasi ve insan haklarından taviz vermeden çözüme kavuşturacağız" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, asker ve polisin terörle mücadelede daha etkin rol oynaması için terör suçlarında gözaltı süresinin uzatılmasını talep ettiğini de açıkladı. Bu konuyu değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, "AB'deki uygulamaları inceliyoruz. Örneğin İngiltere'de gözaltı süresi bizden uzun. Bu konuda bir adım atabiliriz" şeklinde konuştu.
67 KARAKOL İNŞAATI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Başbakan Erdoğan toplantıda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a talimat vererek 67 karakol inşaatının bir an önce bitirilmesini istedi. İnşaatların ihalesiz olarak tamamlanmasını isteyen Erdoğan, "Para olmadığı için karakol inşaatının bitirilmemesi, Türkiye için utançtır. Böyle bir mazeret olamaz, böyle bir şey olamaz. Aktütün'de yeni karakol yapımı sürüyordu. 15-20 gün sonra açılacaktı. TOKİ'ye de talimat verdim, en kısa sürede halledilecek. Tüm bunların maliyeti yaklaşık 150 trilyon olacak" diye konuştu.
Erdoğan, hükümetin bölgeye yönelik büyük bir yatırım atağı içinde olduğunu bu durumun da terör örgütünü ciddi şekilde rahatsız ettiğini belirterek, önümüzdeki dönemde Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik özellikle istihdam artırıcı çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Toplantıda küresel krizin Türkiye'ye yansımaları da ele alındı. Başbakan Erdoğan, yurtdışındaki Türklerin sermayesini Türkiye'ye çekmek için özendirici bir yasal düzenleme yapılmasının da talimatını verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:32

İLGİLİ HABERLER