Gündem
  • 1.6.2006 00:02

ERDOĞAN: "PİYASALARDAKİ DALGALANMA DOĞAL BİR HAREKETLİLİK"

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların piyasa ekonomisi koşullarında doğal bir hareketlilik olduğunu kaydederek, ''Türkiye artık, bu ve benzeri dalgalanmaları aşabilecek, bunlara karşı direnç gösterebilecek bir yapıya kavuşmuştur'' dedi.
     Televizyonlarda yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında, ekonomideki gelişmelere değinen Erdoğan, ''Bütün aksi gayretlere rağmen Türkiye büyük fedakarlıklarla elde ettiği bu aydınlık günleri korumanın mücadelesini veriyor. Ekonomimiz, çok şükür, artık geçmişle kıyas dahi kabul etmeyecek bir seviyeye gelmiştir'' diye konuştu.
     Faizlerde, döviz kurlarında ve borsada inişler, çıkışlar yaşandığını hatırlatan Erdoğan, ''bunlar tüm dünyada, bütün gelişmekte olan ekonomilerde yaşanan hareketliliklerdir. Bugün Türkiye'yle birlikte, Arjantin, Brezilya, Meksika, Güney Kore, Rusya, Macaristan, Polonya gibi gelişmekte olan ülkelerde de az ya da çok aynı hareketlilik yaşanmaktadır. Hatta gelişmiş ülkelerde de benzer hareketlilikler görülmektedir. Tüm ilgili kurumlarımız da bu hareketlilikleri yakından izliyor, gerektiğinde de önlemleri uygulamaya geçirmeye hazır bekliyorlar. Mutlu, müreffeh, kalkınmış bir ülke hedefimiz var. Bundan bir milim bile sapma gösteremeyiz'' dedi.
     Erdoğan, Danıştaya yapılan saldırının Türkiye'nin huzur ve istikrarına, Cumhuriyetin kurumlarına ve değerlerine karşı yapılmış bir saldırı olduğunu kaydederek, ''Bu karanlık saldırı milletimizin vicdanında asla affedilmeyecektir'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan, Hükümetin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni bu tür karanlık komplolara karşı savunmak için tam bir kararlılık içinde olduğunu da vurguladı. Olayın failinin saldırıdan hemen sonra yakalandığını ifade eden Erdoğan, ''Hükümet olarak, olayın meydana geldiği 17 Mayıs'tan bugüne kadar suçluları bütün bağlantılarıyla birlikte adalete teslim etmek için yoğun bir gayret içindeyiz. Ancak şunu da ifade etmeliyim ki; Türkiye'nin huzur ve istikrarına, değişim iradesine ve gelişme azmine yönelik benzer provokatif eylemlerle başa çıkabilmek için, millet olarak sağduyunun sesini yükseltmek durumundayız'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER