Gündem
  • 14.5.2019 22:33

Erdoğan : Rabbim Pensilvanya'nın gözü dönmüşleriyle mücedele edenlerden razı olsun

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na YSK tepkisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de çifçiler ile iftar programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

15 Temmuz tarihimizde ak koyun ile kara koyunun belli olduğu, safların netleştiği bir gündür. 15 Temmuz bu ülkede gerçek demokratlar ile demokrasiden geçinenler arasındaki farkın ortaya çıktığı bir test günüdür. Hamdolsun, milletimiz bu sınavdan da alnının akıyla çıkmıştır. Çiftçilerimiz, demokrasinin varlık yokluk mücadelesi verdiği o meşum gecede gerçekten asil bir duruş sergilediler. Birileri darbecilerle anlaşıp, tankların arasından kaçarken bizim çiftçimiz nasırlı elleriyle o gece tanklara meydan okudu. Birileri üç kuruşluk menfaatleri için ATM'lere koşarken bizim çiftçimiz meydanlara, kışlalara koştu. Birileri hainleri meşrulaştırma yarışına girişirken bizi çiftçimiz istikbal ve istiklaline sahip çıktı. Bunun için çiftçilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Rabbim o gece Pensilvanya'nın gözü dönmüş militanlarıyla mücadele eden milletimizden, özellikle de çiftçilerimizden razı olsun. Böyle bir milletin evladı olduğu için daima gurur duydum, gurur duyuyorum.

"HIRSLARI İÇİN TÜRKİYE GEMİSİNİN ALTINI OYANLARA İNAT!"
Cumhur ile başkanının aynı yöne baktığı, aynı hedefe kilitlendiği hedefin evelallah üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Sizler dik durduğunuz sürece bir daha asla bu ülkenin ufku darbelerle karartılamayacaktır. Sizler birlik ve beraberliğinizi yükselttiğiniz müddetçe Türkiye büyümeye ve itibarını arttırmaya devam edecektir. Bunun için 82 milyonun her bir ferdini kucaklaştırmanın, Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Hırsları için Türkiye gemisinin altını oyanlara inat, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun teröre tavır alan bütün vatandaşlarımızı asgari müştereklerde biraraya getirmeye çalışıyoruz.

BU TOPRAKLARDAN DARBE DEĞİL BEREKET ÇIKAR
Yanıma gelen bazı hanım çifçilerimiz diyor ki, "5 düve aldım şimdi 10 oldu" diyor. Mesele bu. Azmim elinden hiçbir şey kurtulamaz. Buna inanacağız. Bizim dünyamızda hiç kimseyi dış görünüşünden, düşüncesinden veya inancından dolayı ötekileştirmemek var. Biz şuna inanacağız. Türkiye İttifakı diyorum, neden? Çünkü yaratılanı yaradandan ötürü seviyoruz da onun için. Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arnavut,Boşnak, Roman ayrımı olabilir mi? Hayır. Bizim dinimizde, inancımızda böyle bir şey yok. Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar, ama biz bunu böldürtmeyeceğiz. Ben Kürdü de seviyorum, Türkü de. Lazı, Çerkezi, Gürcü, Abaza, Arnavutu, 82 milyonu aynı şekilde seviyorum. Karşımızdakilerin dünyası ise sadece gerilimden kavgadan... Geçenlerde bir milletvekili çıkmış, kazanı kaynatarak darbelere ortam hazırlamaktan bahsediyor. Bu topraklardan darbe çıkmaz, bu topraklardan bereket çıkar, bereket.

"SANDIĞA GÖLGE DÜŞMÜKSE EN DOĞRU YOL MİLLETİN HAKEMLİĞİ"
Son 17 yılda ülkemizi cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma hamleleriyle tanıştırdık. Sadece lüks yerlerde yaşayanlara değil topraklarımızı alın teriyle bereketlenen çiftçilerimize hizmet ettik. Üretimimiz katlandıkça milletimizin her bir ferdinin geliri yükseldi. Türkiye güçlendikçe milletimizle beraber gözünü ve gönlünü bize çevirmiş kardeşlerimizin cesareti ve özgünveni güçlendi. Bugün birileri dışardan, birileri içeriden Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışırken milletimiz her zamanki ferasetiyle bu oyunu bozacak ferasati elhamdülillah ortaya koyuyor. Sandık demokrasinin namusu milletin onurudur. Biz mücadelemizin hepsini sandıktan aldığımız güçle kazandık. Mesele bu çok basit, çaldılar. Hiç kimsenin sandığın mahremiyetine el uzatmasına, dizayn etmesine izin vermedik. Bugün de vermeyeceğiz. Sandığa gölge düşmüşse en doğru yol milletin hakemliğine başvurmaktır.

"YSK ÜYELERİNE ÇETE DEMEK DEMOKRASİDEN NASİPSİZLİKTİR"
Kimsenin milletin hakemliğenden kaçmaya, sabah akşam mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için suçlamaya hakkı yoktur. YSK üyelerine çete demek demokrasiden nasibini almamaktır. İnşallah milletimiz, ülkemiz ve şehirlerimiz için en doğru kararı verecektir. Son 17 yıl tarım alanında ülkemize yeni vizyon kazandırdık. Çiftçilerimize hibe desteği verdik. Bu sene destek miktarını 16 katrilyonun üzerine çıkarıyoruz. Mazotun yarısı sizden yarısı bizden diyerek çiftçilerimizin üretim maliyetini ciddi oranda düşürüyoruz. Üreticilerimizin uygun koşullarda finansmana ulaşmasını temin ettik. 2019 yılının üç ayında 11,5 katrilyon lira tarımsal kredi kullandırıldı. Bu hibelerle kırsalda 20 milyar lira yatırım yapıldı, 200 bin yeni istihdam oluştu. Bu yıl 2 milyar liralık yeni kırsal kalkınmaya çıktık.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2019 22:39

İLGİLİ HABERLER