Gündem
  • 21.11.2017 15:17

Erdoğan: Rahatsız olsanız da olmasanız da nükleer enerjiyi yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elektrik Yatırımları açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle.

Elektrik santrallerinin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 2017 senesinde kamu ve özel sektörün inşa ettiği tersislerin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz.. Yıl sonuna kadar 1191 adet toplam 2132 megawattlık elektrik üretim tesisini daha devreye alacağız.

Böylece 2017 yılı içinde toplam 2774 adet ve 8222 MW'lik tesis ülkemize kazandırılmış olacak ve 1 yılda devreye giren üretim santralleri açısından yeni bir rekora imza atıyoruz. Enerjideki yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz.

"ENERJİ HAMLEMİZİ BALTALAMAK İSTİYORLAR"

Son 15 yılda birçok yatırımı hayata geçirdik. Toplam kurulu gücümüzü 32 bin MW'den 83 bin MW'ye çıkardık. Yerli kömürün elektrik üretimindeki payını yüzde 16'ya yükselttik.

Almanya toplam elektrik üretiminin yüzde 42'sini, İngiltere yüzde 39'unu, Danimarka yüzde 34'ünü kömürden sağlıyor.

Durum bu kadar açıkken ülkemizde sayıları az fakat sesleri çok çıkan belli kesimler enerji hamlelerimizi baltalamak için çaba harcıyor. Boşuna çaba harcamayın, bu kervan gidiyor. Biz bu ülkede karanlık bir köy görmek istemiyoruz. Bütün tesislerimizin makinaların çalıştığı bir Türkiye istiyoruz.

"ÇEVRECİ SIFATINI BEN BUNLARA BIRAKMAM"

Bir dönem HES'lerin bölücü terör örgütü ile mücadele için inşaa edildiği yalanını ortaya attılar. Eğer HES'ler bölücü örgütlerin saldırılarına engel teşkil ediyorsa biz doğru yoldayız. Hidroelektrik enerjide o barajlar bize farklı kazanımlar sağlıyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi yapacağız. Derdimiz, enerjiyi ne kadar ucuza halkımıza ulaştırabiliriz? Biz bunun derdindeyiz. Ömürlerinde bir ağaca su vermemiş kişiler birden ekoloji uzmanı kesildiler.

Eli kanlı teröristleri ekolojik kahraman olarak gösterdiler.Kim samimi çevreci kim istismarcı ayırt edemez hale geldik. Eğer mesele gerçekten çevre ise, orman varlığını 21 milyon hektardan 22.5 milyon hektara çıkaran bir partinin başkanı olarak çevreci sıfatını ben bunlara bırakmam.

Güncellenme Tarihi : 21.11.2017 15:21

İLGİLİ HABERLER