Gündem
  • 31.3.2009 14:50

ERDOĞAN SABAHA KARŞI 3 İSMİ ARADI!

Erdoğan, seçim bölgeleri olan Antalya, Manisa ve Van"da kaybeden en yakın üç kurmayına “Neden” diye sordu. Parti genel merkezinde Adalet Bakanı Şahin, Milli Eğitim Bakanı Çelik ve eski Meclis Başkanı Arınç"ı arayan Erdoğan “Hiç beklemediğim, beni hayal kırıklığına uğratan sonuçlar geldi” dedi. Erdoğan özellikle Antalya"nın kaybedilmesini “anormal” bulduğunu söyledi.
28 kez gittiği kente tarihinde görmediği yatırımın yapıldığının altını çizen Erdoğan “Hizmet karşılık bulmadı” dedi. AK Parti"nin kan kaybettiği illerin milletvekilleriyle de görüşen Erdoğan yazılı rapor istedi. Erdoğan"ın Bakanlar Kurulu"nun yanı sıra parti içinde de revizyona gideceği konuşuluyor
Seçim sonuçlarının ardından iç muhasebeye giren AKP'de Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan, bakanlar ve parti kurmaylarıyla seçim sonuçlarını değerlendiren iki saatlik toplantı yaptı. Erdoğan'ın, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı ve kaybettiği illerin bölge milletvekillerini telefonda arayarak kayıplarla ilgili durum değerlendirmelerini aldığı öğrenildi.

Erdoğan'ın parti kurmaylarına toplantıda, "Hiç beklemediğim, beni hayal kırıklığına uğratan sonuçlar gelmiştir, bunun nedenini ne ekonomik kriz, ne başka bir şey, bunun nedenlerini tek tek tespit etmenizi istiyorum" dediği kaydedildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından parti genel merkezinden ayrıldı. Bakanlar, parti yöneticileri ve milletvekillerinin büyük çoğunluğu, seçim bölgelerini kaybedince kesinleşen kabine revizyonu da öne çekildi.

Erdoğan 'kaybeden gider' demiş
Seçim sonuçları, kabine revizyonunun kesinleşmesine ve hız kazanmasına yol açtı. Erdoğan'ın ilk olarak kabine revizyonu için düğmeye basması bekleniyor. Seçimler bakanlar için performans kriteri anlamını taşıyacak. Erdoğan'ın seçimden önce "Kaybeden gider" dediğine dikkat çekiliyor. Belediye kaybeden bakanların yanı sıra seçim bölgelerinde ciddi oy düşüşü yaşayan bakanların da gidebileceği belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER