Gündem
  • 14.10.2005 00:01

ERDOĞAN, SAKAL-I ŞERİF OLAYINI SORAN GAZETECİYE SORUYLA CEVAP VERDİ : SÖYLEDİĞİMİ AYNEN YAYINLAYACAK MISIN?

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakal-ı Şerif tartışmalarıyla ilgili olarak, ''Bazıları köşelerinden densizliğin daniskasını yaparak, Siirt'teki bir şeyhe bunu götürme niyetinde olduğumu söylüyor. Bu densizliktir, ahlaki değildir'' dedi.
     Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Meclis'te verdiği iftardan çıkarken gazetecilerin, ''Sakal-ı Şerif tartışmalarına sizin de adınız karıştı. Bir açıklamanız olacak mı?'' sorusuna, ''Aynen yayınlayacak mısınız?'' sorusuyla karşılık verdi.
     Gazetecilerden, ''evet'' cevabını alan Erdoğan, ''Dürüst davranacak mısınız?'' diye sordu. Gazetecilerin, ''Her zamanki gibi'' cevabını vermesi üzerine, Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Sakal-ı Şerif bir defa, bizim için kutsal bir değer. Fakat üzerinde koparılan spekülasyonlar ve maalesef spekülatörler, bunun üzerinden kendileri için rant sağlamaya çalışanlardır.
     Bir defa ben böyle bir olayın içinde değilim. 'Havaalanına geldi' denildiği andan haberim yok. O anda Sayın Olli Rehn ile görüşme yapıyordum.
     Sayın Bakanımdan gazetelerde, televizyonlarda haberi duyduktan sonra soruyorum, onun da haberi yok. O da bir emrivaki ile karşı karşıya...
     Bakanıma inanmıyorsunuz, Başbakana inanmıyorsunuz ve ilgili olanlara inanmıyorsunuz. Ve buradan kalkıp maalesef böyle bir kutsal değerimizin üzerinde ne yazık ki spekülasyonlar yapılıyor. Daha da ileri taşınıyor bu, bazıları köşelerinden densizliğin daniskasını yaparak Siirt'teki bir şeyhe bunu götürme niyetinde olduğumu söylüyorlar. Bu densizliktir, ahlaki değildir. Bu tür yanlış yaklaşımlarla, bilgiyi doğru olarak kaynağından elde edilmeden bir başbakana bu tür isnatlarda bulunmak, bir bakana bu tür isnatta bulunmak, kusura bakmayın bu millete saygısızlıktır.''
     Erdoğan, bir gazetecinin, ''Araştırdınız mı, havaalanına kim getirmiş, neden getirmiş?'' sorusuna da ''Sayın Bakan açıkladı. Sayın Bakana inanmıyorsunuz'' karşılığını verdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER