Gündem
  • 30.7.2008 00:52

ERDOĞAN: 'SALDIRI YÖNTEMİ PKK, ANCAK BOMBA CİNSİ BELLİ DEĞİL!..'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Güngören'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili, "Tüm terör örgütleri üzerinde duruyoruz. Ancak saldırı, yöntem olarak PKK'nın saldırılarına benziyor. Çok dağıldığı için bombaların cinsi henüz bulunamadı" dedi. Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın 'sessiz miting' önerisiyle ilgili ise, "Sessiz miting, sivil inisiyatifle olmalı" dedi.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ağırlıklı olarak İstanbul Güngören'de yaşanan terör saldırısı ele alındı. Erdoğan, saldırının parça tesirli bomba ile gerçekleştirildiğini, içine yerleştirildiği beton çöp bidonu nedeniyle şiddetinin arttığını bildirdi. Birinci bombanın hafif tesirli, ikincisinin çok yüksek şiddetli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Saldırının profesyonelce gerçekleştirildiği görünüyor. Tüm terör örgütleri üzerinde duruyoruz. Ancak saldırı yöntem olarak PKK'nın saldırılarına benziyor. henüz bombaların cinsi bulunamadı. Çünkü çok dağılmış durumda. Çalışmalar hızla sürüyor. Netleşince herşey ortaya çıkacak" değerlendirmesini yaptı.
Başbakan Erdoğan, medyanın tavrını da eleştirerek, haberde terör örgütü isminin zikredilmesinin yanlış olduğunu kaydetti. İngiltere'de metro saldırısının ardından dönemin Başbakanı Tony Blair'in isteği ile medyada kanlı tek bir görüntüye yer verilmediğine dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'de ise bu anlayışın henüz yaşama geçmediğinden yakındı. Erdoğan, "Medya haber yaparken, bu örgütlere alet olmamalı" dedi.
BAYKAL'IN ÖNERİSİNE SICAK BAKMADI
Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın Güngören saldırısının ardından gündeme getirdiği 'sessiz miting' çağrısına da sıcak bakmadı. Baykal'ın önerisine karşı çıkan Erdoğan, mitingin siyasal partiler yerine sivil toplum inisiyatifinde gerçekleştirilmesinin daha doğru olacağını vurguladı. Başbakan Erdoğan, "Partiler nezdinde olması daha siyasi bir görüntü verebilir, oysa bu, toplumsal bir mesele" şeklinde konuştu.
"DAVA BU HAFTA BİTER"
Başbakan Erdoğan, toplantıda ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında açılan kapatma davasını bu hafta karara bağlamasını beklediklerini de söyledi. Erdoğan, her türlü sonuca göre hazırlıklarını yaptıklarını da kaydetti.
Bu konuyla ilgili MYK üyelerine kısa bir bilgilendirme yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise, mahkemenin geç saatlere kadar çalışarak, karar sürecini kısaltma eğiliminde olduğunu ifade etti. "Mahkeme bir günde iki günlük mesai yapıyor" diyen Çiçek, bir hafta içinde kararın çıkabileceğini dile getirdi.

İŞTE OLAY SONRASI ÇEKİLEN O ŞOK GÖRÜNTÜLER...

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ...

http://video.habervitrini.com/video.asp?vid=1864

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER