Gündem
  • 19.5.2019 17:26

Erdoğan Samsun'da konuştu! Saldırı halen bitmiş değil

Erdoğan: Saldırı halen bitmiş değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da 19 Mayıs'ın 100. yıl kutlamasında yaptığı konuşmada "Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası halen bitmiş değildir. Her gün ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyoruz. Her ne kadar birileri hala Suriye meselesini Suriyelilerin; Irak meselesini Iraklıların; Doğu Akdeniz meselesini Kıbrıslıların sanıyor olsa da biz işin esasının öyle olmadığını çok iyi biliyoruz" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da düzenlenen "Milli Mücadelenin 100. Yılı" ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında konuşt. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

2200 YILLIK BİR DEVLET KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Bu vesileyle gözlerini kırpmadan hayatını feda eden tüm şehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 100 yıldır kalkınmak için çalışan, üreten herkesi saygıyla selamlıyorum. Biz asırlara uzanan bir millet ve devletiz. Sadece Cumhurbaşkanlığı forsumuzda temsil edilen 16 devletin 2200 yılı bulan bir geçmişi vardır.

BAYRAK ANADOLU SELÇUKLU'DAN OSMANLI'YA, OSMANLI'DAN CUMHURİYETİMİZE GEÇMİŞTİR

Coğrafyamızdaki ilk devletimiz Anadolu Selçuklu'nun İznik'ten Konya'ya uzanan yıllarca süren serencamı çok daha kutlu bir doğumla neticelenmiştir. 7 iklimde şanla şerefle gururla Osmanlı'nın bayrağı dalgalanmıştır. Osmanlı'nın takati kesildiğinde de bayrağı Cumhuriyetimiz devralmıştır.

"2200 yıllık bir devlet kültürümüz var"

"DEVLET EBED MÜDDET" MİLLETİN BİZZAT KENDİSİDİR

Osmanlı'nın en parlak, en gelecek vadeden subaylarından biri olarak Gazi Mustafa Kemal buraya ayak basmıştır. Kendisiyle birlikte hareket eden her komutanın her kamu görevlisinin de sıfatı aynıydı. Çünkü Devleti ebed müddet milletin bizzat kendisidir. İsmi, bayrağı, coğrafyası değişmiş olsa da bizim devletimiz tektir.

TARİHİMİZDE SÖMÜRÜ, SOYKIRIM GİBİ UTANÇLAR YOKTUR

Ne soykırım, ne sömürü gibi utançların hamdolsun bu milletin sicilinde yeri yoktur. Çok büyük acılarla geçen son asırlarımıza rağmen bu duruşundan bu millet hiç vazgeçmedi. Osmanlı 1. Dünya Savaşı'nda canını dişine takıp savaşırken arkadan vurulup kadın, yaşlı, çocuk on binlerce vatandaşını kaybeden yine bizdik. Onca şeye rağmen milletimiz hiçbir zaman düşmanına benzemek gibi bir yanlışın içine düşmemiştir. Bu acılara rağmen verdiğimiz cevap sadece tehcirdir. İnsanlarımızın acısını anlamak istemiyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Töreni'nde önemli açıklamalar

HEDEFLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEDİK

Fırsat bulduklarında bizi içimizden bölmeye, dışarıdan kuşatmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet tarihinin en iddialı kalkınma ve demokrasi hedeflerini içeren 2023 vizyonu bu anlamda çok önemlidir. Kaynaklarımızı mecburen krizleri yönetmeye sevk etmemizin bizi biraz yavaşlattığı doğru olsa da hedeflerimizden asla vazgeçmedik. 2023 hedeflerimize bağlıyız ve takibini sıkı bir şekilde yapıyoruz.

GENÇLERDEN SÖZ İSTİYORUM

Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası halen bitmiş değil. Her gün ülkemize kurulan tuzakları bozuyoruz. Bütün bunlara rağmen Türkiye'yi dimdik ayakta tutuyor, hedeflerimize doğru yürüyoruz. Şimdi burada gençlerimizden bir söz istiyorum. Gençler 19 Mayıs ruhunu tıpkı ilk günkü heyecanıyla yaşatmaya var mısınız? 23 Nisan ruhunu sürdürmeye var mısınız? Demokrasimize gözümüz gibi bakmaya var mısınız? 15 Temmuzda olduğu gibi istiklal ve istikbalimiz uğrunda gerektiğinde canımız pahasına mücadeleye var mısınız?

Güncellenme Tarihi : 20.5.2019 04:04

İLGİLİ HABERLER