Gündem
  • 11.8.2018 00:17

Erdoğan: Sandık kapandı birilerinde koltuk kavgası başladı

Bayburt ziyaretinin ardından Gümüşhane’ye geçen Erdoğan, burada Gümüşhaneliler’e seslendi. Gündemdeli pek çok konuya değinen Erdoğan Ana muhalefetin koltuk kavgasına da değinmeden geçmedi.

Türkiye’nin 24 Haziran’da sıradan bir genel seçim yaşamadığını hatırlatan Erdoğan “Ülkemiz 24 Haziran seçimleri ile beraber aynı zamanda ne yaşadı? Bir yönetim sistemini değiştirdi. Parlamenter demokrasiden artık biz cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik mi? Bununla inkılâbı bir değişim-dönüş yaşıyoruz. 9 Temmuz'daki yemin töreninin ardından hem yönetim mimarimizi oluşturduk, hem de kabinemizi belirledik. Ardından da bakan yardımcılarımızın ve bazı üst düzey görevlilerimizin atamalarını yaptık. İnce eledik. İnce eledik sık dokuduk. Çok titiz bir çalışma ile İnşallah bu süreci devam ettiriyoruz. Bir taraftan atalarımızı yaparken, diğer taraftan milletimize hizmet yolculuğumuzu kesintiye uğraması noktasında özen gösteriyoruz. Devletimizin kaybedecek vakti yok, tek bir anı yok, tek bir kuruşu dahi bu noktada asla israf edilemez. Hiçbir zorluk, hiçbir sıkıntı millete hizmet etmemenin bahanesi olamaz. Ana muhalefet partisi tüm enerjisini nereye harcıyor? Koltuğa. Partililer de genel merkezinin önünde getirmişler bir tane koltuk koymuşlar. Dertleri bu. Amma bizim öyle bir derdimiz var mı? Yok. Önümüzdeki haftanın sonunda biz de büyük kongremizi yapacağız ayın 4'ünde genel merkez kadın kollarımızın kongresi yaptık. Var mı bir sıkıntı? Şimdi de 18'inde genel merkezimizin kongresini yapıyoruz. Allah'ın izniyle hep birlikte o kongreyi tüm Türkiye, tüm dünya izleyecek. Niye? Biz dünya demokrasisinde örneğiz. Başka ülkelerde bunlar yok. İddialı konuşuyorum yok” diye konuştu.
“Birileri yaşadıkları onca hezimete rağmen, koltuklarını korumak için her türlü siyasi cambazlığa başvurabilir” diyen Erdoğan, “Birileri sandıkları kapanır kapanmaz makam kavgasına rant ve çıkar kavgasına tutuşabilir. Ama biz asla böyle bir hareket değiliz ve olamayız. Biz aldığımız bütün yüksek oy oranı rağmen gece rahat bir uyku çeken değil, tam tersine uykuları kaçan, yüklendiği emanetin ağırlığını her zerresinde, her hücresinde hisseden bir anlayışa sahibiz. Bizim için her makam millete hizmet için açılmış bir fırsat penceresidir. Zira biz millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Bu yola böyle devam ediyoruz. Bizim için her paye mesuliyettir, sorumluluktur, 81 milyonun emanetidir. Bunun için ‘Nasıl olsa Gümüşhane'de yüzde 77 oy aldık, nasıl olsa Türkiye'de %52 buçuk oy aldık’ asla rehavete kapılamayız. Yapmamız gereken çok şey var” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 10.8.2018 22:49

İLGİLİ HABERLER