Gündem
  • 30.3.2019 14:13

Erdoğan : Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini sahada çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere bir gün kala İstanbul'da altı ilçede miting yapıyor. Bayrampaşa ve Kağıthane'de birer konuşma yapan Erdoğan, Sultangazi'de vatandaşlara hitap ediyor. Erdoğan, "Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini sahada çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane ve Bayrampaşa'da yaptığı konuşmaların ardından Sultangazi'de vatandaşlara hitap ediyor. Erdoğan'ın gün içerisinde toplam 6 ilçede konuşma yapması bekleniyor.

Erdoğan'ın Sultangazi'de yaptığı konuşmadan satır başları:

Karşımızda öyle bir ittifak oluşmuş durumda ki... Bunların amacının belediyeleri yönetmek olmadığı gayet açık.

Ne diyor, şu andaki terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş. Biz sırtımızı YPG'ye, PYD'ye dayadık diyor. Biz de sırtımızı milletimize ve rabbimize dayadık. Bu dörtlü mekanizma. Ne var bunda, CHP. Ne var bunda, sırtını Kandil'e dayayan HDP, ne var bunda sözde İYİ Parti, bir de Saadet.

Bunlar oyunu soyadı İmamoğlu olan birisine verecekmiş. Ya sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin oylarına ipotek koydun ya? Kendisi, Sezai Kürt değil bu arada. Güneydoğu'ya bizim götürdüğümüz hizmetten başkasını bu terbiyesizler götürdü mü? Bunlar çukur kazdılar, hendek kazdılar. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin istismarını yaptılar. İşte bunlara terör koridorunda, Suriye'nin kuzeyinde, Afrin'de dersi verdik mi, verdik. Şimdi de eğer çeki düzen vermezlerse Fırat'ın doğusunda gereken dersi vereceğiz. Bütün hazırlıklar tamam. Bunların amacı hizmet değil, bizi yıkarak ülkenin yönetimini ele geçirmek.

Bizler Filistin'den Arakan'a kadar tüm mazlumların yanında yer aldığımız için zalimler rahatsız oldu. Karşımızda ittifak da rahatsız oluyor çünkü bunların Türkiye'nin büyümesi gibi bir derdi yok. Bunların derdi Erdoğan gitsin. Tamam gitsin de milletimize ne sunuyorsunuz? Ülkeyi partisini yönetemeyen Kılıçdaroğlu'na teslim edeceksiniz, ülkeyi eşbaşkanlara mı teslim edeceksiniz? Biz buna müsade etmeyeceğiz. Onun için yarın sandıkları aman ha ihmal etmeyelim. Gitmeyenleri de götürelim.

Erdoğan'ın Bayrampaşa'da yaptığı konuşmadan satır başları:

CHP'nin başındaki zat 9 seçimdir kaybediyor. HDP derseniz Kandil'den emir almadan kılını kıpırdatamaz. Hanımefendi ise 15 Temmuz öncesinde başbakan olacağım diye dolaşıyordu. Saadet'in adından başka bir şeyi kalmamış. Bizim asıl üzüldüğümüz nokta bu partilere gönül vermiş kardeşlerimin iradelerini pazarda açık artırmaya çıkarılmış olmalarıdır. Ülkemiz demokrasisinin bugünkü noktasına gelmesi için çok uğraştık.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm kardeşlerimin oylarına sahip çıkmalarını istiyorum. Kendimizle birlikte evlatlarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağımızın kararı sandıktan çıkacak karara bağlı.

Birisi çıkmış intikam diyor. 15 Temmuz'un intikamını mı alacaksın? Şimdi işin rengi değişti. İllerimiz ve ilçelerimizin belediye başkanları niye terör baronlarını ilgilendiriyor. Mesele sadece belediye başkanları meselesi değil. Burada işin altında başka şeyler var. Belediyecilik konusunda biz rakip tanımıyoruz. Peki bu CHP neydi 1994'te? Çöp, çukur, çamur. Kurdukları ittifakın adı ne, zillet ittifakı.

Meseleyi Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleriyle ve eylemleriyle karşımızdakiler.

Geçmişi 192 yılı bulan çevik kuvvet binasını aslına uygun bir şekilde restore ederek kültür sanat merkezi haline getireceğiz. Çevik kuvveti oradan taşıyacağız. Stadın yanında bulunan 40 dönümlük alanı da tamamen boşaltarak burada yeni bir projeyi de hayata geçiriyoruz. İstanbul ve Bayrampaşa'nın layık olduğu hizmetleri alabilmesi için yarınki seçim çok önemli.

Erdoğan'ın Kağıthane'de yaptığı konuşmasından satır başları:

Kağıthane'yi Kağıttepe olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara derslerini bir kez daha vereceğinize inanıyorum.

Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Biz bu ittifakı 15 Temmuz'da kurduk. O günden bugüne bu ittifak devam ediyor. Bu FETÖ denilen zalim bu ülkede ümmeti böldü. Bak, kaçtılar gittiler. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Aynı şekilde PKK terör örgütünün mensuplarını Cudi, Gabar, Tendürek'te vurduk, vurmaya devam edeceğiz.

Ülkemize yönelik saldırılardaki artışın hedefi 2023 hedefimizdeki müreffeh Türkiye yolunu kapatmaktır. Siz benim milletimi patlıcan, domates, biberle mi aldatacaksınız? Bu millet Çanakkale geçilmez dediği zaman bir tas çorbaya tamah etmiştir. Bu ülkede ne patlıcan, ne domates, ne patates sıkıntısı var.

Bizim Kağıthane ile geçmişimiz diğerleri gibi yeni değil. Bay Kemal, Meral Hanım buraların adresini bilmez. Kağıthane'nin çöp, çukur, çamur olduğu zamanlar siyasetimizi buralarda yaptık. 1994'te neydi buraların hali. Öyle aldık buraları. Şimdi böyle bir Kağıthane yok. Bu işi çok daha ileri götürmemiz lazım.

Savunma sanayinde 17 yıl önce yüzde 20'sini karşılıyorduk, şimdi yüzde 68'ini karşılıyoruz. Artık insansız hava aracını kendimiz üretiyoruz. Daha güçlüyüz, daha da iyi olacağız. Onun için Zeytin Dalı operasyonunu başarılı yaptık. Her türlü baskıya boyun eğeceğimizi sanıyorlar. O eski Türkiye idi. Bu Türkiye başka. Bu millete bir daha inşallah Şehit Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının acısını yaşatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bu ülkenin dağlarında ve şehirlerinde terör örgütleri bir daha asla boyun gösteremeyecekler. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil sahada mutlaka çözeceğiz. Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız.

İstanbul'a belediye başkanı olduk, ilk işimiz Mercedes otobüs aldık. Bu devran değişti. Kağıthane'den bile artık metro hatları geçiyor. Bu günleri gördük. Daha güzellerine layıksınız. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Biz bu coğrafyanın tarihte farklı zenginliklerine sahip bir milletiz. Daha iyi olacağız. Güzellikleri görüyoruz altyapıda ve üstyapıda. Geçmişte Avrupa'da çalışan kardeşlerimiz, buraya ellerinde çikolata ve defterlerle gelirlerdi. Böyle bir şey yok artık. Her şey ülkemizde var.

Pazartesi'den itibaren bir başka enerjiyle yola koyulacağız. Yarın sandıklara gitmeyi unutmuyoruz. Gitmeyenleri de muhakkak sandığa alıp götüreceğiz. Buradan da tüm Türkiye'de oturan Kağıthanelileri de arayacağız, söyleyeceğiz. Onlar da gitsin ki demokratik gücümüzü ortaya koyalım.

Güncellenme Tarihi : 31.3.2019 10:27

İLGİLİ HABERLER