Gündem
  • 30.6.2019 09:36

Erdoğan serginin açılışında konuştu: Şahsım için gurur kaynağıdır

G20 Zirvesi için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ara Güler sergisinin açılışında açıklamalarda bulundu.

G20 Zirvesi için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kyoto şehrindeki Ara Güler sergisinin açılışında konuştu.

Japonya'nın Kyoto şehrindeki Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Erdoğan, şunları söyledi:

"Saygıdeğer Prenses Akiko, hanımefendiler beyefendiler hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. G20 Zirvesi münasebetiyle bir kez daha Japonya'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ara Gülersergisine ev sahipliği yapan tapınak yetkililerine gönülden teşekkür ediyorum. Bizler bu amaçla 2019 senesini Japonya'da Türk Kültür Yılı ilan ettik. İnşallah sene boyunca Türkler ve Japonlar arasındaki kadim dostluğu daha da perçinleyecek birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Böylece her iki halkın birbirini daha iyi tanımasını sağlayacağız.

Daha evvel Londra ve Paris'te büyük bir teveccühle karşılanan Ara GülerFotoğraf Sergisi'ni Japonya'da sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. 17 Ekim 2018'de kaybettiğimiz Ara Güler, Master of Leica unvanına sahip, dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından bir tanesiydi. Ara Güler'in fotoğraf sergisinin açılışını yapmak şahsım için de gurur kaynağıdır.

90 yıllık ömründe Ara Güler'in çektiği fotoğraflar İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin adeta görsel hafızasını oluşturmaktadır."

Güncellenme Tarihi : 30.6.2019 09:45

İLGİLİ HABERLER