Gündem
  • 21.9.2013 21:19

Erdoğan sert çıktı!..

Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu:
"Çıkmış şu CHP'nin Genel Başkanı diyor ki 'Bu Başbakan barıştan yana değil, savaştan yana.' Bak bunu bana söyleyemezsin. Önce sen zalimden yanasın. 110 bin benim Suriye'deki kardeşimi öldüren zalimle berabersin"
- "Suriye katilini, zalimini, kendi milletvekillerini göndermek suretiyle onu moralize eden kim? CHP'nin Genel Başkanı. Sen misin barıştan yana? Eğer sen barıştan yanaysan yandık"
- "Reyhanlı'da 53 kardeşimiz şehit edildi ağzını açıp da bir kelam edemedin. Çünkü o kardeşlerimizi şehit edenlerin rehberleriyle senin milletvekillerin beraberdi"


MALATYA (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çıkmış şu CHP'nin Genel Başkanı diyor ki 'Bu Başbakan barıştan yana değil, savaştan yana.' Bak bunu bana söyleyemezsin. Önce sen zalimden yanasın. 110 bin benim Suriye'deki kardeşimi öldüren zalimle berabersin" dedi.

Belediye binası yanındaki alanda yapılan toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Malatyalılara ahde vefaları ve kadirşinaslıkları dolayısıyla teşekkür etti.

Erdoğan, Malatyalıları şu sözlerle selamladı:

"Bana diyorlar ki 'yorulmuyor musun' Allah aşkına insan şu manzaraya, şu coşkuya, şu gönül muhabbetine mazhar olur da onun lügatında yorulmak olur mu? Siz, Malatyalı merhum Niyazi Mısri'nin dediği gibi cana cansınız, cana canansınız. Bu Malatya Battal Gazi'nin şehridir. Bu Malatya Konevi hazretlerinin, İbn-i Arabi hazretlerinin şehridir. Bu Malatya rahmetli dostum Ahmet Kaya'nın şehridir. Bu Malatya rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın şehridir. Malatya cana candır, Malatya cana canandır. Her geldiğimde söylüyorum bugün de söyleyeceğim. Malatya Malatya bulunmaz eşin, gönülleri coşturur ayla güneşin. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin, Rabbim dostluğumuzu, yol arkardaşlığımızı kardeşliğimizi muhafaza etsin. Biz her zaman Malatya'dan razı olduk. Rabbim de sizden Malatya'dan razı olsun."

Malatya'da tarihi bir gün yaşandığını belirten Erdoğan, bir tek açılış töreniyle 735 milyon liralık açılış yapacaklarını, 79 ayrı eser ve hizmeti kente kazandıracaklarını söyledi.

Yarın Darende ve Doğanşehir'de açılışlar yapacaklarını bildiren Erdoğan, buralardaki açılışlarla 776 milyon liralık 93 ayrı eseri hizmete alacaklarını belirtti.

Erdoğan, "Siz bize bir emanet verdiniz, biz de o emanetin hakkını veriyoruz. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Vazifemizi yapıyor, görevimizi yapıyor, size hizmet üretiyoruz. Bu can bu tende olduğu müddetçe durmadan, duraklamadan, yorulmadan size hizmet üretmeye inşallah devam edeceğiz" diye konuştu.

Malatya'da 17 Mayıs 2011'de yaptığı mitingde nüfusun 750 bini aşması halinde Malatya'yı büyükşehir yapma sözü verdiğini anımsatan Erdoğan, büyükşehir yasasıyla Malatya'nın da büyükşehir olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz ne aldatan olduk, ne aldanan olduk" ifadesini kullandı.

-"Bu işler azim işidir"-

Her zaman verdikleri sözü yerine getiren bir iktidar olduklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz bu yasayı çıkarırken, Malatya'yı büyükşehir yapacağımızı söylerken muhalefet buna karşı çıktı, 'bu yasayla şehirleri yönetemezsiniz' dedi. Aynı muhalefet şimdi birkaç ay sonra buraya gelecek, değerli kardeşlerim ne diyecek size biliyor musunuz, 'en iyi biz yönetiriz' diyecek. Hani bu yasayla yönetilmezdi. Şimdi nasıl bu ifadeyi kulanıyorsunuz? Ama ben sizin onlara ne diyeceğinizi çok iyi biliyorum. Malatya'nın güzel bir sözü var, 'yazın başı pişenin kışın aşı pişer'. Bu işler azim işidir, bu işler gayret işidir, bu işler ustalık işidir, tecrübe işidir. Biz İstanbul'da piştik, Ankara'da piştik, Kayseri'de, Konya'da, Samsun'da, Kocaeli'nde bu işin ustası olduk. Allah'ın izniyle Malatya Büyükşehir Belediyesinde Malatya'nın en ücra köylerine, yaylalarına, mezralarına kadar da hizmet götürecek çok farklı bir Malatya'yı inşallah inşa edeceğiz."

-"Bizim Türkiye sevdamız var"-

"Bizim Türkiye sevdamız var. Bizim millete sevdamız var" diyen Erdoğan, Türkiye'yi büyütmek, yüceltmek, kardeşliği daha da pekiştirmek için canla başla çalışmaya devam edeceklerini, içeride kardeşliği yücelteceklerini, dışarıda kardeşlerine sahip çıkmayı, dostlarıyla dayanışmayı, hakkı söylemeyi savunmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Her alanda ilkelerle hareket eden bir hükümet olduklarını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çıkmış şu CHP'nin Genel Başkanı diyor ki 'Bu Başbakan barıştan yana değil, savaştan yana.' Bak bunu bana söyleyemezsin. Önce sen zalimden yanasın. 110 bin benim Suriye'deki kardeşimi öldüren zalimle berabersin. Zulüm ile abat olunmaz, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Zulümle hareket edenler onlardandır. Suriye katilini, zalimini, kendi milletvekillerini göndermek suretiyle onu moralize eden kim? CHP'nin Genel Başkanı. Sen misin barıştan yana? Eğer sen barıştan yanaysan yandık. Reyhanlı'da 53 kardeşimiz şehit edildi ağzını açıp da bir kelam edemedin. Çünkü o kardeşlerimizi şehit edenlerin rehberleriyle senin milletvekillerin beraberdi. CHP hiçbir zaman bu ülkede barışın yanında olmadı. Hep zulmün yanında oldu. Hep zulmetti. Tek partili döneme bakın hep onların zulmünü görürsünüz. Benim Malatyalı kardeşlerim bunu çok iyi bilir.

Biz Suriye'deki kardeşlerimizin yanındayiz. Biz Mısır'da Rabia Meydanı'ndaki demokrasi isteyenlerin, halkın iradesine saygı isteyenlerin yanındayız. Biz darbelerin karşısındayız. Dolayısıyla bak aynı CHP şimdi de darbecilere adamlarını gönderdi, onlara gönderdi. Kardeşlerim şecaat arz ederken bunlar sirkatin söylüyorlar."

Erdoğan, vatandaşların "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Malatya seninle gurur duyuyor" tezahüratlarına, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Şu Malatya'yla gurur duyulmaz mı" karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER