Gündem
  • 25.10.2005 00:10

ERDOĞAN, SEZER'İ SORAN GAZETECİYE KIZDI!..

ZAFER ÇAKMAK
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in rektörleri 29 Ekim resepsiyona daveti ile ilgili soruya tepki göstererek, "Bu sorunun muhatabı ben değilim, adama derler ki bayram değil seyran değil" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'i ve Yemen'i kapsayan iki günlük resmi ziyaretinin ilk durağı olan Kuveyt'e gitti.

Açıklamalarının sonunda gazetecilerin soruların yanıtlayan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı 29 Ekim resepsiyonuna bütün rektörleri davet etti, sizce Cumhurbaşkanı bir mesaj mı verdi?" sorusu üzerine, "Bu sorunun muhatabı ben değilim. Soruyu muhatabına sorarsanız iyi olur. İkincisi adama derler ki bayram değil seyran değil" diye cevap verdi.


Başbakan Erdoğan, açıklamalarının ardından kendisini uğurlamaya gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve diğer bakanlarla bir süre görüştü. Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Abdullatif Şener ve kalabalık bir heyetle Kuveyt'e hareket etti. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Milli Eğitim Bakanı Çelik tarafından uğurlandı.
Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan ANA uçağı saat 22.25'te Esenboğa'dan havalandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER