Gündem
  • 31.10.2005 00:05

ERDOĞAN: ''SHÇEK'E İLİŞKİN KANUN EN KISA SÜREDE TBMM'YE GELECEK''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Çocuk Yurdu'ndaki olayın sorumlularıyla ilgili her ne gerekiyorsa yapıldığını, idari ve hukuki yönden de gerekli süreçlerin ciddiyetle işletildiğini belirtti. Erdoğan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nu (SHÇEK) yeniden yapılandırma çalışmalarının bu çerçevede sürdüğünü belirterek, ilgili kanunun en kısa sürede meclise sunulacağını kaydetti.
    Erdoğan, ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasında, Malatya'da çocuk yurdunda yaşanan insanlık dışı muamele görüntülerini, içi acıyarak, tarifi imkansız duygular içinde, irkilerek izlediklerini belirterek, ''Bu üzücü olayın sorumlularıyla ilgili her ne gerekiyorsa yapılmaktadır'' dedi.
     Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya güvendiğini ve inandığını ifade eden Erdoğan, olayın meydana geldiği dönemde İngiltere'de bulunan Çubukçu'nun, bu ülkede turistik seyahatte bulunmadığını söyledi. Erdoğan, Çubukçu'nun İngiltere'de, SHÇEK'i rehabilite etmek için çalışmalarda bulunduğunu söyledi.
     Erdoğan, kamuoyunun olaya haklı bir duyarlılık gösterdiğini ancak, bu görüntülerin yargı kararına rağmen karartılmadan, montajlanmadan yayınlandığını ifade etti. Erdoğan, görüntülerin toplum üzerinde yaratacağı psikolojik etkinin dikkate alınmadığını belirterek, ''Bu görüntüler süzgeçten geçirilmeli, ekranlara öyle taşınmalıydı'' diye konuştu.
     AB ile ilgili değerlendirmede de bulunan Erdoğan, Türkiye'nin AB ile ilişkisinin, iki tarafın da yararına olacağını umdukları bir menfaatler ve değerler buluşması olduğunu kaydederek, ''Burada hiçbir siyasi parti polemik içerisine girmek suretiyle hükümeti yıpratma gayreti içerisinde olmamalıdır. Çünkü bu olay, bu adım, bu yürüyüş partiler üstü bir olaydır'' dedi.
     Erdoğan, bugün geçmişle asla kıyaslanamayacak, güçlü, sağlam, şoklara karşı dayanıklı, istikrarlı ve güvenli bir ekonomik yapının söz konusu olduğunu belirterek, ''Gönül kırgınlıklarını, gelir adaletsizliklerini, fırsat eşitsizliklerini mutlaka ama mutlaka ortadan kaldıracağız'' değerlendirmesinde bulundu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER