Gündem
  • 30.6.2007 20:41

ERDOĞAN: "SIFIR TERÖR HİÇBİR ZAMAN OLMADI"

KAYSERİ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''(Bölücü terör örgütü başıyla ilgili) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararını beyefendilerin iktidarı uyguladı. Şimdi diyorlar ki 'idam edin'. İdam kalkmış, Anayasa değişiklikleri yapılmış. Türkiye bir hukuk devleti, totaliter, otoriter bir rejim değil. Madem ki yapabiliyordun sen niye yapmadın, niye geciktirdin?'' dedi.
     Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, şu anda mevcut liderlerin Ankara'nın doğusu, Güneydoğu ve Doğu Karadeniz'e gidemediklerini ve gidemeyeceklerini ifade etti.
     Muhalefete dürüst davranma çağrısında bulunan Erdoğan, muhalefetin şehitleri istismar ettiğini söyledi.
     ''Bizim dinimizde cenaze namazında bağırıp çağırmak olamaz. Bizimkinde sessizlik var. O bağırma çağırma işleri başkalarına ait, bize ait değil'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Dolasıyla bunlar o cenazeleri nasıl olur da bir siyasi rant aracı yaparız diyerek, kendilerine ait o malum işaretleriyle beraber oralara gelip slogan atıyorlar. Bu cenazelere, şehidimize saygısızlık yapılıyor.''
     Terörle mücadeleyi sonuna kadar kararlılıkla devam ettireceklerini dile getiren Erdoğan, Türkiye'de ''sıfır terörün hiçbir zaman olmadığını'' söyledi.
     Terörün en düşük olduğu yılda dahi Türkiye'nin 50 civarında şehit verdiğini anlatan Erdoğan, ''Ve beyefendilerin koalisyon iktidarları döneminde bölücü terör örgütü sözde ateşkes ilan etmişti. O döneme rastladı. Şimdi bunlar o dönemi kendileri için 'Biz başarılıyız' diyerek satmaya çalışıyorlar. Bunları kimse yutmuyor'' dedi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:45

İLGİLİ HABERLER