Gündem
  • 16.3.2021 22:05

Erdoğan : Suudi Arabistan bizden SİHA istedi

Erdoğan: Suudi Arabistan'ın Türkiye'den SİHA talebi var...Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Enerji, sağlık, savunma, turizm alanlarında iş birliğimizi geliştirme konusundaki kararlılığımızı vurguladık"

"TürkAkım noktasında da bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. Rusya'yla da mutabık kalmak suretiyle dostlarımıza, kardeşlerimize yapılacak otoyolun yanından süratle Türk Akımı geçer. Ve kendilerine TürkAkım'ı, bu doğalgazı ulaştırırız."

Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Türkiye'nin kararlılığı aynen devam etmektedir. Yani buradan bizim taviz vermemiz söz konusu değil" dedi.

''Mısır halkı bizimle ters düşmez'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mısır halkının bu noktada bizimle ters düşmesini ben düşünmüyorum. Mısır halkı bizimle ters düşmez. Şu anda da atılan adımlar aslında geçici yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana. Suudi Arabistan'ın da burada Yunanistan'la ortak tatbikatı söz konusu ama bir diğer taraftan da Suudi Aarabistan'ın şu an Türkiye'den SİHA talebi var, yani kimin eli kimin cebinde belli değil."

Güncellenme Tarihi : 16.3.2021 22:23

İLGİLİ HABERLER