Gündem
  • 3.7.2020 23:16

Erdoğan talimat verdi!.. İstanbul sözleşmesini kaldırın

Erdoğan: Halk istiyorsa İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olarak talimat verdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün başkanlık yaptığı MYK ve il başkanları toplantılarında, kamuoyunda tartışılan İstanbul Sözleşmesi gündeme geldi. Erdoğan, kurmaylarına, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, dün yaptığı açıklamada "Halkımızda “İstanbul Sözleşmesi” konusunda büyük bir beklenti varken AK Parti olarak biz buna bigâne kalmayız. Nasıl usulü yerine getirerek bu sözleşme imzalanmışsa, aynı şekilde usulü de yerine getirilerek bu sözleşmeden çıkılır" demişti.

'Çalışıp gözden geçirin'

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı MYK ve il başkanları toplantılarında, kamuoyunda tartışılan İstanbul Sözleşmesi de gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı verdi.

Güncellenme Tarihi : 3.7.2020 23:21

İLGİLİ HABERLER