Gündem
  • 26.4.2021 21:55

Erdoğan tam kapanmanın tarihlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı tam kapanmanın tarihlerini açıkladı

Son dakika açıklamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararları açıkladı.

Erdoğan, "29 Nisan 2021 yani perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar sürecek tam kapanmaya geçiyoruz. " dedi.

TAM KAPANMA KARARI

Tedbirlerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık.

Vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmemiz gerekiyor. Aksi halde ağır faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz.

Önümüzdeki günlerde biraz daha fedakarlık yapmamız önem arz ediyor.

Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Hukuken bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilemez. İlave ücret talebiyle karşılaşan vatandaşlarımız bu durumu bildirirlerse failleri hakkında gereken işlemler derhal yapılacaktır.

Muhtarlarımızın aşılarına başlayacağının müjdesini de vermek istiyorum.

İŞTE ALINAN YENİ KARARLAR

29 Nisan 2021 yani Perşembe akşamı saat 19'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 5'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İstisnalar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

Bu defa konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası seyahat için istisna teşkil etmeyecektir.

SINAVLAR ERTELENDİ

Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitimlere ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

Koronavirüs salgını tedbirleri

Salgın dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Salgın krizini ülkemiz ve milletimiz için en hayırlı şekliyle yönetmeye çalışıyoruz. Sağlık hizmetlerinde çok şükür bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri artırmaya mecbur bırakmıştır. Ramazan Bayramı'nın ardından hayatımızı kolaylaştırmak için rakamların çok daha aşağı düşmesi şarttır.

Avrupa'nın açılma sürecine girdiği dönemde bizim geri kalmamamız için vaka sayılarını 5 binin altına indirmeliyiz. Aksi takdirde her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya kalacağız.

Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Hukuken bu hizmet için hiçbir ücret talep edilemez. Bu taleple karşılaşan vatandaşlarımızı Bakanlığımıza ve SGK'ya bildirirlerse derhal işlemler yapılacaktır. Salgın başladığından beri hizmet veren muhtarlarımızın aşı sürecinin başlayacağını duyuruyorum.

Bayram sonuna kadar tam kapanma dönemi

29 Nisan 2021 saat 19.00'dan başlayıp 17 Mayıs saat 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan üretim, imalat, gıda, temizlik ve sağlık gibi alanlarda istisna tutulan iş yerleri hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek.

Yeme-İçme sektöründe servisler sadece paket servis olarak hizmet verecektir.

Zincir marketler pazar günü kapalı olacak. Diğer günler belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

Şehirler arası toplu ulaşım izne tabi olacak ve yüzde 50 kapasiteyle hizmet verecek.

Konaklama hizmetleri artık kısıtlamaya istisna teşkil etmeyecektir.

Kamu kurumlarındaki personeller uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir. Uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaktır.

Anaokulu, kreş 8 ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitimlere ara verilmiş, tüm sınavlar ertelenmiştir.

Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun şekilde yürütebilmesi için gereken düzenlemeler ayrıca yapılacaktır.

Yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımız, vefa ekiplerinden destek isteyebilecektir.

 

Güncellenme Tarihi : 26.4.2021 21:08

İLGİLİ HABERLER