Gündem
  • 25.9.2021 15:09

Erdoğan, TEKNOFEST'te "Milli Kanatlar" gösterisini izledi.

Erdoğan, festivalde hava araçlarının "Milli Kanatlar" gösterisini izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılmak üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

Kısıklı'daki konutundan ayrılan Erdoğan, helikopterle TEKNOFEST 2021'in düzenlendiği Atatürk Havalimanı'na geldi.

ERDOĞAN TEKNOFEST'TE

TEKNOFEST'in kırmızı pilot montunu giyen Erdoğan'a, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından TEKNOFEST şapkası takdim edildi.

Erdoğan, Hürkuş ve Akıncı'nın da yer aldığı "Milli Kanatlar Gösterisi"ni izlemek üzere tribüne geçerken vatandaşları da selamladı.

GÖSTERİYİ İZLEDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar ve öğrencilerle birlikte gösteriyi izledi.

Bu arada Erdoğan'ın Twitter adresinden yapılan paylaşımda, "Uzayın, havacılığın, teknolojinin, inovasyonun merkezi bu yıl da TEKNOFEST. Ben de birazdan TEKNOFEST’te olacağım." denildi.

Erdoğan TEKNOFEST'te sordu: Gösterileri beğendiniz mi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'e katılan vatandaşlara, "Türkiye'nin ürettiği sihalarla helikopterlerle yapılan gösterileri beğendiniz mi?" diye sordu.

"Gözbebeklerimiz İstanbul semalarında görsel bir şölen sunuyor. Gökyüzündeki bekçilerimize yeni bir üye daha katıldı. Ülkemizin tüm dünyada iftiharı olarak Akıncı boy gösterdi. Ayrıca bir diğer atılımımız olan TOGG yine ilk defa ziyaretçilerin huzuruna çıkmış oldu. Nasıl yapılan şovları beğendiniz mi? Türkiye'nin ürettiği helikopter, uçak, otomobille gurur duydunuz mu? Elhamdülillah, artık zaman yakın. TOGG halkımızın istifadesine sunulacak. Atak helikopterlerimizi yaptık. Onunla beraber terörü ülkemizde ve ülke dışında belini kırdık. Türk yapımı olan bu teknolojilerin semalarımızda çıkardığı ses hepimizin içini ısıtıyor, göğsünü kabartıyoruz. Darbe girişiminde havalanan uçak, birliğimizi yıkmak için bu alanın üzerinde uçuyorlardı. Bu alanda kendi ürettiğimiz insanlı ve insansız araçlarımız Türkiye'nin gücünü göstermek için uçuyor. Bizim evlatlarımız bu sesleri büyük bir gururla hatırlayacaktır."

TEKNOFEST'te konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TEKNOFEST'in ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. TEKNOFEST sadece evlatlarımızı dünyanın en modern teknolojilerle tanıştırmıyor, onları birlikte iş yapmayı da aşılıyor."

Ayrıntılar gelecek...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST e katıldı #1

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.9.2021 15:24

İLGİLİ HABERLER