Gündem
  • 7.9.2013 01:26

Erdoğan Toprak: Çözüm süreci iflas etti

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin savaş tehdidi altındayken şimdi de yeniden terör ortamına dönüşle karşı karşıya olduğunu savunan Toprak, şunları kaydetti:
"PKK yöneticilerinin Hükümete mühlet vererek dayattığı tehditler, Başbakanı adım atmamakla, verdiği sözleri tutmamakla itham etmeleri, sonunda PKK'nın çekilmeyi durdurması noktasına geldi. Nisanda başlatılan ve birinci aşama olarak nitelendirilen, yurt içindeki PKK'lıların silahlarıyla sınır ötesine çekilmesi uygulamasının sonlandırılması, Başbakanın tek başına terör örgütü temsilcileri ve Abdullah Öcalan ile yürüttüğü müzakerelerin bozguna uğradığını göstermektedir. PKK'nın çekilmeyi durdurduğunu, çekilenlerin de geri dönebileceğini açıklaması çözüm sürecinin iflas ettiğini ortaya koymuştur."
CHP'nin hep savunduğu çözüm ve uzlaşı amaçlı yaklaşımların doğruluğunun, son gelişmelerle somut biçimde kanıtlandığını ileri süren Toprak, parti olarak çözümün adresinin TBMM olduğunu sürekli söylediklerini belirtti.
Sürecin geniş katılımlı, geniş tabanlı ve şeffaf yürütülmesini gündeme getirdiklerini ifade eden Toprak, Hükümete bu konuda her türlü desteği vereceklerini, siyasi kredi açtıklarını duyurduklarını kaydetti.
Toprak, "Başbakanın herkesi dışlayıcı tavrıyla ve tek adam, tek çözüm yaklaşımıyla şimdi gelinen nokta, sürecin tıkanması ve iflasıdır. Başbakanın her seçim dönemi yaptığı gibi barış ve çözümü, geniş tabanlı uzlaşıyı dışlayıp yeniden milliyetçi söylemlere yönelmesi sürpriz olmayacaktır" görüşünü savundu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:13

İLGİLİ HABERLER