Gündem
  • 3.12.2020 22:10

Erdoğan: Türk müziği de Jakoben zihniyetten payını aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılış Töreni’ne konuştu. Erdoğan "Jakoben zihniyetten Türk müziği de payını aldı" dedi.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkalamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Açılış programımıza yurtdışından teşrif eden ve az sonra icralarını dinleyeceğimiz kıymetli sanatçılarımıza 'ülkemize hoş geldin' diyorum.

Geçen hafta kaybettiğimiz CSO emekli başkemancısı Oktay Dalayser'i şahsım ve milletim adına yad ediyorum.

CSO'da 30 yılı başkemancı olmak üzere 45 yıl görev yapan sanatçımız geride müstesna bir miras bıraktı. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına sabırlar diliyorum.

Açılış programımızı koronavirüs tedbirleri nedeniyle kısıtlı bir katılımla gerçekleştirmek zorunda kaldık. Salgını hep birlikte tedbirlere uyarak en kısa zamanda atlatmayı düşünüyoruz. Gerek siyasi çalışmalarımızı, gerek görüşme ve kabullerimizi salgın gerçeğine göre düzenliyoruz.

Konser salonumuzun açılışını ülkemizin kültür ve sanatı için son derece önemli olduğu için ertelemek yerine hemen gerçekleştirmeyi seçtik. Hemen yanımızdaki bina maalesef talebi karşılamaya yetmiyordu.

Göreve geldiğimizde yarım yamalak da olsa bazı fizibilite çalışmaları yapılmıştı. Bu çalışmaları yeniden ele alarak eksikleri giderdik, projeye hız verdik.

Güncellenme Tarihi : 3.12.2020 19:11

İLGİLİ HABERLER