Erdoğan : Türkiye akıllı telefonların üretim üssü olacak

1 dk okuma
Erdoğan : Türkiye akıllı telefonların üretim üssü olacak

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır" açıklamasında bulundu.






Başkan Erdoğan: Akıllı telefon üreticileri için üretim üssü olma yolunda ilerliyoruz..



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu fabrika ile ilgili yatırımcılara teşekkür etti. Erdoğan açıklamasında, Türkiye'nin akıllı telefon üreticileri için üretim üssü olma noktasında emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Erdoğan, 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını duyurdu.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un akıllı telefon üretimi için Türkiye'ye 30 milyon dolarlık yatırım yapması ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, firmaya yatırımından ötürü teşekkür ederken, Türkiye'nin akıllı telefon üretim üssü olmasını hedeflediklerini, bu doğrultuda emin adımlarla ilerlendiğini vurguladı.



"ÜRETİM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ"



Erdoğan'ın dev yatırımla ilgili mesajından öne çıkanlar şöyle:



Yıllık 10 milyonun üzerinde cep telefonu satışının gerçekleştiği; Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarlarının birleşme noktası Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.



"2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK"



Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır.



"TÜRKİYE'YE GÜVENEN VE İNANAN YATIRIMCILARA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"



Dünyanın Kovid-19 salgını sebebiyle sancılı günler yaşadığı bir dönemde, sizlerin şahsında Türkiye'ye güvenen, ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanan tüm yatırımcılara şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.




Bu haber 996 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Messi sessizliğini bozdu: "Acısı çok büyük"
Gündem

Messi sessizliğini bozdu: "Acısı çok büyük"

Arjantin'in 39 yaşındaki yıldızı Lionel Messi, Dünya Kupası finalinde İspanya'ya kaybettikleri maçın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Habervitrini10640 Görüntüleme
Yargıtay’dan ‘mutlak butlan’ kararı! 1 Eylül sonrası incelenecek
Gündem

Yargıtay’dan ‘mutlak butlan’ kararı! 1 Eylül sonrası incelenecek

Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığı görevine geri döndüren, Özgür Özel’i ise görevden düşüren ‘mutlak butlan’ kararı temyiz incelemesi için Yargıtay’a ulaştı. Esasa ilişkin değerlendirmenin adli tatil nedeniyle 1 Eylül sonrasında yapılacağı bildirildi.

Habervitrini10534 Görüntüleme
TBMM'de 'olağanüstü toplantı! Meclis tatiline 'Terörsüz Türkiye' arası
Gündem

TBMM'de 'olağanüstü toplantı! Meclis tatiline 'Terörsüz Türkiye' arası

Terörsüz Türkiye sürecinde gözler çerçeve yasa için TBMM'ye çevrildi. Sürecin başarıya ulaşması için çalışmalar aralıksız sürerken, yasanın Meclis tatile girmeden görüşülmesi bekleniyor. Olası bir gecikme durumuna ilişkin AK Parti kanadından gelen açıklamada, tatile girilmesi durumunda 'olağanüstü' bir TBMM toplantısının gündeme alınabileceği ifade edildi.

Habervitrini12389 Görüntüleme
Hamas'ta Liderlik Değişimi: Siyasi Büro Başkanlığına Halil el-Hayya Getirildi
Gündem

Hamas'ta Liderlik Değişimi: Siyasi Büro Başkanlığına Halil el-Hayya Getirildi

İsrail tarafından düzenlenen suikastlar neticesinde İsmail Haniye ve Yahya Sinvar'ın yaşamlarını yitirmesinin ardından Hamas'ın yeni lideri belirlendi. Hareketin diplomasi kanadındaki tecrübesiyle bilinen Halil el-Hayya, Siyasi Büro Başkanı olarak atandı.

Habervitrini9302 Görüntüleme