Gündem
  • 16.2.2020 16:49

Erdoğan: Üst düzey araştırmacılar Türkiye'yi tercih ediyor

Erdoğan: Üst düzey araştırmacılar Türkiye'yi seçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknopark-İstanbul 2. Etap Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında "Buradan tüm iş dünyamıza sesleniyorum ki zaman yatırım zamanıdır. Hükümet olarak yatırım AR-GE istihdam desteği veriyoruz. Faizler düşmüş vaziyette. Şimdi üreticinin ciddi anlamda yatırım zamanıdır. Girişimci de üzerine düşeni yapsın diyorum sonra geç kalırsınız. Türkiye’yi en kısa zamanda 2023 hedeflerine kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın en iyi üniversitelerden üst düzey araştırmacılar çalışmalarını yürütmek için artık Türkiye'yi seçiyor. Gelen araştırmacılar akademik bilgilerini ülkemize aktarıyor ve gençlerimize rol model oluyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Teknopark-İstanbul 2. Etap açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üst düzey araştırmacılar Türkiye'yi seçiyor

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

Teknopark İstanbul'da 312 şirket 5binin üzerinde çalışanı istihdam ediyor. Savunma sanayi başta olmak üzere pek çok proje burada ortaya çıktı. Aselsan, Roketsan, TAI gibi büyük şirketler burada yerli ve milli projelere imza atıyor. Ülkemizin gururu MİLGEM, Anka İHA gibi projelerin Ar-ge çalışmaları Teknopark İstanbul'da yürütülüyor.

Ülkemize 18 yılda yollar, köprüler gibi dev eserler yanında bilimi destekleyen bu gibi eserler de kazandırdık. Bu merkezler birbirinden kıymetli girişimciler ve gençlerimize ev sahipliği yapıyor.

Teknopark yabancı şirketleri de cezbediyor. Bu kritik şirketlerinden yanınca yeni filizlenen şirketlerde buradan faydalanıyor

Ar-ge çalışmaları ticari değere dönüştükçe ülkemizin rekabet gücüyor.

Hala 95'i aşkın girişimci inovatif iş fikirleri üzerinde çalışmalarını Teknopark İstanbul'da yürütüyor.

Türkiye ilk yerli otomobil bu teknoloji ve inovasyon merkezinde atıldı.

Dünyanın en iyi üniversitelerden üst düzey araştırmacılar çalışmalarını yürütmek için artık Türkiye'yi seçiyor. Gelen araştırmacılar akademik bilgilerini ülkemize aktarıyor ve gençlerimize rol model oluyorlar.

Tamamlandığında İstanbul Teknopark 1,5 milyon metrekarelik kapalı alanda binden fazla Ar-Ge firmasına ev sahipliği yapan bir yere dönüşecek.

Türkiye'nin geleceği, teknolojide ve inovasyondadır.

Geçen sene uygulamaya başladığımız Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı'na gelen talep ümit verici seviyededir.

Ekonomide kurulan tuzağı bozduk. Ekonomimiz yeniden yükselişe geçti. Türkiye için en kötü senaryoları yazanların hesapları boşa çıktı.

Buradan tüm iş dünyasına sesleniyorum. Zaman yatırım zamanıdır. Hükümet olarak yatırım, üretim, Ar-ge ve istihdam destekleri veriyoruz. Faizler tek hanelere yaklaştık. Şimdi yatırım zamanıdır. Girişimci de üzerine düşeni yapmalı, yoksa geç kalırsınız.

Güncellenme Tarihi : 16.2.2020 16:54

İLGİLİ HABERLER