Gündem
  • 17.1.2020 17:27

Erdoğan uyardı!.. Dikkat edin bu adam güvenilir birisi değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu'nun mektubuyla ilgili açıklama..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gündeme ilişkin gazetecilere gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İdlib'de rejim tarafından başlatılan saldırılarla ilgili "Rejimin ateşkese uymadığının açık bir ispatıdır." dedi. Libya'daki ateşkese ilişkin konuşan Erdoğan, Hafter ile ilgili "Bu adam güvenilir bir adam değil" diye konuştu. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul mektubuyla ilgili olarak ise "Bu mektup gizli bir mektup. Mektubun içeriğinde sizin anlattığınızdan daha farklı şeyler var. Kendisi açıklarsa daha isabetli olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'da bulunan Hazreti Ali Cami'nde kıldı. Erdoğan cuma namazının ardından, makam aracından inerek gazetecilerin yanına geldi ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"ŞU ANDA İDLİB'DEKİ GELİŞMELER NE  YAZIK Kİ SIKINTI VERİCİ"

Erdoğan, İdlib konusunda, kara saldırılarının ardından Türkiye'ye yoğun bir göç olduğunu kaydetmesi üzerine, "Ne yazık ki rejimin ateşkesle alakalı attığımız adıma uymadığının çok açık bir ispatı.

Pazar günü Berlin'de olacağız ve Sayın Putin de Berlin'de olacak. Sayın Putin ile bu konuları etraflıca görüşeceğiz. Aksi takdirde şu anda İdlib'teki gelişmeler ne yazık ki sıkıntı verici. Sadece İdlib deyip de geçemeyiz. Kuzey batıdan, kuzey doğuya doğru koridorda ciddi sıkıntılar var. Malum 3 tane şehidimiz oldu. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Tabii bunu biz karşılıksız bırakamayız. Bunun da bedelini çok daha farklı, çok daha ağır bir şekilde ödeteceğiz.

Fakat İdlib'teki bu son gelişmelerde 20'ye yakın maalesef sivil vatandaş bu bölgede şehit edildi, öldürüldü ve bahane her zaman hazır. Bahane şu; 'terör örgütleri orada şunu yapıyor, bunu yapıyor'. Hepsi yalan. 3 yaşında, 4 yaşında, 5 yaşında, öbür tarafta malum annelerden evlatlarının yanında terörist mi olurmuş?

Biz ekranlarda da görüyoruz kocasını 2-3 ay önce kaybetmiş anne 6 çocuğuyla beraber orada çadırların altında kendine yer bulmaya çalışıyor ve bunlar sivil. Tüm bu olaylar karşısında şahsen Berlin süreci ağırlıklı Libya gibi görünse de ben orada İdlib konusunu da etraflıca gündeme getirmeyi düşünüyorum. İkili görüşmelerde de yine İdlib üzerinde durmayı düşünüyorum" dedi.

"TRABLUS'U DÜN BOMBALAMAYA DEVAM ETTİLER"

Erdoğan, bir gazetecinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, "Halife Hafter'in uzlaşmaya uygun davranacak"  sözlerinin sorulması üzerine, "Ben doğrusu karanlıkların okuyucusu değilim. Bu adam güvenilir bir adam da değil. Şu anda Trablus'u dün bombalamaya devam ettiler. Biz etraflıca bunu çok açık net Berlin'de göreceğiz ve Berlin'de söyledikleriyle onun hemen ardından bir gün sonra, iki gün sonra ne yaparlar bunu da göreceğiz. Bundan dolayı da ben gerek pazar gününü, pazartesi, salı, çarşamba... Bugünleri çok önemsiyorum. Temenni ederim ki verdikleri sözün arkasında dururlar, aksi takdirde biz tabii bunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 17.1.2020 17:31

İLGİLİ HABERLER