Gündem
  • 19.11.2019 14:21

Erdoğan uyardı: Her vekilimiz yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda milletvekillerine önemli uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Meclis çalışmalarımız sizlerin üstün gayretiyle son derece verimli bir şekilde devam ediyor. Milletimizin beklentilerine cevap verecek yasama faaliyetlerini uzlaşı temelli bir yaklaşımla yürütüyoruz. Diğer partilerden gelen her türlü müspet katkıyı benimsiyoruz. İlk iş olarak kahraman Mehmetçiklerimizin yurtdışında bulunmalarını bir yıl daha uzatan tezkere büyük bir ittifakla kabul edildi. Ardından reform paketinin ilki için çalışmalara başladık. Ayrıca ithalatçılarımızın ve ihracatçılarımızın mali yüklerini azaltacak düzenlemelere ilişkin görüşmeler tamamlandı. Çok sayıda uluslararası sözleşme genel kurulda görüşüldü. ABD Temsilciler Meclisi'nin aldığı sözde Ermeni soykırım yasasına karşı metin HDP hariç kabul edildi. Balıkçılık kaynaklarımızı koruyan, kaçak avcılığın önüne geçen önemli bir düzenleme yasalaştı. BDDK'daki ödeme alanına ilişkin yetkilerin Merkez Bankası'na devredilmesinin önü açıldı. Türkiye Ödeme ve Para Kuruluşları Birliği kurulmuş oldu. Dijital hizmet vergisiyle kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Teklif, dijital hizmet sunan çok uluslu şirketlerin vergilendirilmelerini sağlıyor. Vergide adalet, basitlik, etkinlik ve verimlilik ilkeleleri çerçevesinde mükelleflerin uyumunu gözeten sistemler içeriyor.

Bütçe görüşmeleri

Bütçe görüşmeleri her gün saat 11.00'de başlayacak ve program bitimine kadar sürecek. Her bakanımız ekibiyle tam mesai Meclis'te bulunacak. Meclis çalışmaları bizim için hayati öneme sahiptir. Güçler ayrılığının keskinleştirilmesi, milletvekillerimiz üzerindeki yükü artırmıştır. Kanun tekliflerini yasalaştırma sorumluluğu milletvekillerimize aittir. Genel Merkez'de ve Cumhurbaşkanlığı'nda çalışma yapan birimlerimiz olsa da asıl iş milletvekillerimize düşüyor. Kanun tekliflerinin en mükemmel şekilde hazırlanması ve yasalaştırılması sürecinde milletvekillerimizden çok daha fazla gayret bekliyoruz. Yasama tarafından ne kadar etkin olursak, yürütmede de o kadar etkin oluruz. Ayrıca milletvekili bölgelerinde de gerekli çalışmaları yapmayı sürdürmeliyiz.

Milletvekillerine uyarı

Milletvekillerimizden beklentimi tekrar ederek söylüyorum, kesinlikle her milletvekilimiz kendi seçim bölgesini ihmal etmemeli. Her hafta bölgesine gidecek bölgesinin tüm ilçelerine, mahalle veya köylerine kadar oradaki vatandaşlarımızın hal hatırlarını soracak. Muhtarlarla görüşmelerini yapacak. Bize ulaştırılmasını gerekenleri bize ulaştıracak, bakan yardımcılarımıza ulaştırılması gerekenleri bakan yardımcılarına ulaştırarak bu çalışmaları daha zinde olarak yürüteceğiz. AK Parti milletvekili olmak demek salı, çarşamba, perşembe Ankara'ya gelmek değil, buraya gelip daha sonra kendi il ve ilçeleriyle koordine etmektir.

Güncellenme Tarihi : 19.11.2019 19:43

İLGİLİ HABERLER