Gündem
  • 30.11.2015 14:14

Erdoğan ve Putin görüşecek mi...

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "görüşmeyi planlamadığını" açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi planlamadığını" söyledi.

Rusya'yla yaşanan uçak krizinin ardından Erdoğan ile Putin arasında Paris'te bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin soruları yanıtlayan Peskov, "Böyle bir görüşme planlanmıyor. Üzerinde çalışmalar yapılmıyor" dedi. Sözcü, "Ayrıca Türk tarafıyla önümüzdeki günlerde telefonda görüşme yapılması da söz konusu değil" diye ekledi.

Peskov, Putin ile ABD Başkanı Barack Obama'nın ise muhtemelen bir araya geleceğini belirtti. Peskova, "Ayaküstü bir görüşme gerçekleşebilir” ifadesini kullandı.

Putin’in sözcüsü “Türkiye’nin hayatını kaybeden pilotu Rusya’ya teslim etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu ise cevapsız bıraktı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI: PUTİN'LE GÖRÜŞME YOK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'te Putin'le biraraya gelmeyecek. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın Merkel ve Cameron'la biraraya geleceği bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER