Gündem
  • 14.7.2020 23:54

Erdoğan ve Trump Libya'yı konuştu.. Beyazsaray'dan kritik cümle

Cumhurbaşkanı Erdoğan Donald Trump ile görüştü.. Görüşmeyle ilgili Beyazsaray'dan yapılan açıklamada kritik bir cümle dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Erdoğan-Trump görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Libya krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İki lider, 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşılması ve Libya'da kalıcı istikrar için müttefik olarak yakın çalışma konusunda mutabık kaldı.

Beyaz Saray'dan açıklama

Beyazsaray'ın yaptığı açıklamada kritik bir cümle gözden kaçmadı. İki liderin ele aldıkları konulardan birisi Libya idi. Libya'nın Sirte ve Cufra'da operasyon beklentisi sürerken Beyazsaray açıklamasında, "Trump bölgesel konuların müzakere yoluyla çözülmesinin gerekliliğine olan inancımızın altını çizdi" ifadesi yer aldı.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, "bölgesel konuların müzakere yoluyla çözülmesi" vurgusu yaptığını duyurdu.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın telefonda görüştüğünü bildirdi.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump, ABD ve Türkiye arasındaki pozitif ticaret ilişkilerini görüştü ve bölgesel konuların müzakere yoluyla çözülmesinin gerekliliğine olan inancımızın altını çizdi." ifadesine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 15.7.2020 00:04

İLGİLİ HABERLER