Ekonomi
  • 11.11.2019 13:55

Erdoğan yerli otomobilin test sürüşünü yapacak

Türk sanayisinin dönüm noktası olarak kabul edilen yerli otomobilin prototipi Aralık ayında sergilenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobilin ilk test sürüşünü gerçekleştirerek, adını açıklayacak.

Türkiye sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsen denetlediği ve desteklediği yerli olarak üretilen ilk otomobilin prototipini aralık ayında sergilemeyi umuyor.

Yeni Akit gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul’un Gebze sanayi bölgesinde aralık ayı ortasında milli arabanın ilk test sürüşünü yapacağını duyurdu.

Erdoğan’ın, C segmentinde olacak elektrikli SUV modeli arabanın adını da duyurması beklenirken, prototip, Türkiye Otomobil Ortak Satış Grubu (TOGG) adı altında Türkiye’nin en büyük beş sanayicisinin liderliğinde halka duyurulacak.

Türk sanayisinin dönüm noktası

Türk sanayi ve teknolojisinin dönüm noktası olarak kabul edilen proje, teknolojiyi ve tüketicileri izleyerek sektörde tamamen farklı bir pozisyon sağlayacak kapsamlı bir strateji oluşturmayı hedefliyor.

Projenin, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye’ye ait olacak. Yerli otomobilin Türk ekonomisine 55 milyar dolar katkı sağlaması ve yaklaşık 20 bin kişiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sağlaması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 11.11.2019 14:26

İLGİLİ HABERLER