Gündem
  • 3.3.2020 10:21

Erdoğan Yunan askerler mültecileri öldürünce zirveden vazgeçti!

Borisov açıkladı: Erdoğan sınırda bugün öldürülen mültecileri öğrenince...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye'yi Yunanistan ile birlikte üçlü zirveye Borisov, Yunan askerlerin mültecileri öldürmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti reddettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Avrupa Birliği'ne sert sözlerle yüklendi.

 Erdoğan, Bulgaristan'da gerçekleştirilmesi beklenen Türkiye Yunanistan zirvesinin de öldürülen mülteciler nedeniyle gerçekleşmiyeceğini belirtti.

 Borisov şunları söyledi:

Bulgaristan halkına yönelik ifade etmiş olduğunuz tebrik mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Bu çok önemli. Şahsım ve ekibim adına bir kez daha şehit olan askerlerin yakınlarına taziyelerimi ifade etmek isterim. Koronavirüse karşı aldığımız önlemler çerçevesinde ihtiyaç bulduğumuz fakat elimizde yeterince bulunmayan malzemelerle ilgili olarak hemen Sağlık Bakanını çağırdığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Bulgaristan'daki kamuoyuna bilgi vermek adına dünya genelinde zor bulunan, ihtiyacı olan filtreli maskelerin bize temin edilmesi hususunda peyderpey temin ederek bize yardımcı olacağınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Erdoğan Yunan askerler mültecileri öldürünce zirveden vazgeçti!

Sofya'da üçlü ve daha büyük formatlı bir toplantının gerçekleştirilmesi konusunda. Tam o sırada öldürülen göçmenler konusunda bilgi verdi. Bazı mevkidaşlar sosyal medyada görüş paylaşmaktan çekinmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı aslında Cuma günü Sofya'ya gelmeye hazırdı. Fakat mevkidaşım Miçotakis ile aynı masaya oturma arzusunu göstermeyince tabii ki benim de böyle bir toplantı düzenleme düşüncemden vazgeçirdi. İnanıyorum ki, en kısa zamanda Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi bu toplantıyı yapar. Herkes kapıda bekleyen büyük insani krizi muhtemelen göremiyor.

"Yunan askerinin 2 mülteciyi öldürmesi süreci olumsuz etkiledi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi:

Değerli dostum Borisov'la ilgili olarak özellikle şunu söylemem lazım. Ülkemizden çıkmakta olan bu mülteciler herşeyden önce aylardır konuştuğumuz adil hakça paylaşım konusundaki sürecin bir tezahürüdür. Eğer bugün yüz binler kapıları zorluyorsa bunun bir sebebi var. AB malesef sözünde burada da durmadı. Hele hele Yunan askerinin bugün 2 kişiyi öldürmesi, 1 kişinin de ağır yaralanması özellikle bu süreci olumsuz etkilemiştir. Bunları uluslararası göç hukukuna da saygıları yok. Nasıl olsa Türkiye 9 yıldır bütün bu göçmenleri baktı, besledi, barındırdı. Herhalde diyorlar ki bir 19 sene daha bakar. Kusura bakmasınlar, artık böyle bir süreç yok.

Güncellenme Tarihi : 3.3.2020 10:25

İLGİLİ HABERLER