Gündem
  • 30.3.2019 00:08

Erdoğan : Yusuf'um o kadına büyük bir ahlak dersi verdi

rdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile birlikte TRT'de gazetecilerin sorularını cevapladı..

'DAVAYA İHANET EDENENİN TEKRAR ORADA YER ALMASI OLACAK BİR İŞ DEĞİL'

— Bakıyorsunuz bazıları böyle garip garip, diyelim ki aday yapmadınız. Aday yapmadığınız kişi hiç olmayacak bir siyasi partiden aday oluyor. Yeter ki aday olayım. Tabii bunları gördüğümüz zaman bunlara bizim bir sinyal vermemiz lazım. Bir de hep söylediğim bir ifade var, “bu trenden inen bir daha bu trene binemez.” Bunu da geçmişte çok yaşadık.

— Bakıyorsun bizim partinin elemanı. Ayrılıyor, belli bir süreyi geçiyor yönetemiyor orayı, gidemiyor, tekrar dönmek istiyor. Tekrar dönmek istediği zaman da ister istemez teşkilatımız diyor ki, “bu bize ihanet etti bunu ne olur almayalım.” O da haklı. Niye? Çünkü bizim partimiz sıradan bir parti değil. Biz partimize bir dava olarak bakıyoruz.

— Dava olarak baktığımız için de davaya ihanet edenin tekrar orada yer alması olacak bir iş değil. Bir yerde siyasi ahlak meselesi. Siyasi ahlaktan ödün vermeye başladığımız zaman bu işin kaderi üzerinde teri olanlar, işte o küskünler dediğimiz olaylar bunu doğurur. Artık bu küskünler ordusu meydana gelmesin, böyle bir şeyler olduysa artık sizler de affedici olacaksınız.

— Çünkü karşımızda sıradan bir blok yok. Bir tarafta bu ülkenin tarihinde kara lekeleri olan bir CHP var, onun yanında Kandil’in desteklemiş olduğu malum siyasi parti var. Öbür tarafta içi karma karışık bir İyi Parti var. Bir de bakıyorsunuz yanda bir Saadet Partisi var. Dörtlü bir mekanizma, bu dörtlü mekanizmaya karşı da bizim dikkatli olmamız lazım. Sen bir dava adamıysan davada küslük olmaz.

'YUSUF'UN YAPTIĞI, O KADINA VE TEMSİL ETTİĞİ ZİHNİYETE VERİLEN VİR AHLAK DERSİDİR'

— Meral Hanım’ın yanındaki yandaşları bu ama öbür tarafta Yusuf’umuzun duruşu bu. Yusuf’un bugün de bir defin olayı vardı. Arkadaşlar da onu bu akşam buraya davet etti. Bu akşam da çıktı buraya geldi. Şimdi bir şey var. O, mensubu olduğu partinin broşürünü dağıtıyor. Ben tabii Yusuf’u bu sebeple şahsım, partim, milletim adına kutluyorum. Demek ki lise mezunu da olarak bizim böyle gençlerimiz var. Yusuf’un yaptığı, o provokatör kadına ve onun temsil ettiği zihniyete verilen bir ahlak dersidir. Tam bir ahlak dersi verdi.

'MİLLETİ GÖBEK KAŞIYANLAR, MAKARNACILAR DİYE YAFTALAYANLAR ONLAR'

— Meral’in de ders alması lazım. Bak senin yandaşların bunlar ama öbür tarafta işte Yusuf, o da bu. Alırsın, almazsın. Olayı makarnaya niye getiriyorsun. Makarna işi AK Parti’nin işi değil ki, makarna işi CHP’nin işi. Milleti göbek kaşıyanlar, makarnacılar diye yaftalayanlar onlar. Bizim parti olarak, belediyelerimiz olarak, biz her yerde fakir fukaraya her türlü yiyecek içecek dağıtmışızdır, bundan sonra da dağıtırız. Bu bizim sosyal belediyecilik anlayışımızın gereğidir.

— Bu bir yerel seçim kim kazanırsa kazansın, kazananlar Türkiye'de ekonomiyi yönlendirebilecek mi? Ellerinde böyle bir inisiyatif var mı? Yönlendirebilecek olan şahsım ve kabine. Onlar bir defa aldıkları belediyeyi yönetebilecek kabiliyeti sağlasınlar yeter. Personelinin maaşını ödeyecek imkanı bulamayacaklar. Merkezi yönetimin belediyeleriyle dayanışma içerisinde yürütmesi başka bir şey.

— Muhalif belediye başkanları merkezi yönetime hep takoz olmaya çalışmıştır.

Güncellenme Tarihi : 30.3.2019 00:16

İLGİLİ HABERLER