Gündem
  • 29.6.2007 15:23

ERDOĞAN:

KÜTAHYA -AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz yasama döneminin sona ermesini milletimizle kucaklaşmak için bir fırsat olarak gördük.  Onlar ise seçim yaz dönemine gelince havuza girip ter atmak varken, 'Anadolu'nun tozlu yollarında terlemek de nereden çıktı?' diye paniğe kapıldılar" dedi.
     Başbakan Erdoğan, Kütahya'da, TOKİ'nin yaptırdığı 1378 konutun anahtar teslim töreni ile aralarında Adliye Sarayı, eğitim ve öğretim kurumları, sağlık kuruluşları, fabrikalar, sosyal ve kültürel amaçlı tesisler, duble yol ve KÖYDES projelerinin bulunduğu bazı tesislerin ortak açılış törenlerine katıldı.
     Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin Türk milletinin dertlerine derman olacak ve hayat standartlarını yükseltecek projeleri hayata geçirdiğini ve bu projelerin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:
     ''Ankara'ya saplanıp kalanlar ancak seçim zamanlarında vatandaşımızı hatırlıyor, kapısını çalıyorlar. 'Derdiniz nedir, sıkıntınız nedir, ihtiyacınız nedir?' diye sormak bilmezler. Vermek için değil almak için kapınızı çalarlar.
     Hatırlarsınız, 'Orada bir köy var uzakta, gezmesek de tozmasak da' anlayışı bize uygun değildir. Bize göre, gezmediğin, görmediğin, kokusunu duymadığın, sesini işitmediğin, tozunu yutmadığın yer senin değildir.
     Bundan önceki yaz dönemlerinde bizler Türkiye'nin dört bir yanında toplu konutlar, fabrikalar, hastaneler, okullar açarken, başkaları Antalya'daki lüks otellerin havuzlarından çıkmıyordu.
     Ben, her yaz dönemi, milletvekili arkadaşlarıma söylemişimdir. Milletimin tatil yapması demek, milletvekilinin tatil yapması demek değildir. Biz yasama döneminin sona ermesini milletimizle kucaklaşmak için bir fırsat olarak gördük. Onlar ise seçim yaz dönemine gelince havuza girip ter atmak varken, 'Anadolu'nun tozlu yollarında terlemek de nereden çıktı?' diye paniğe kapıldılar. Gazetelerde ilanlar vermeye başladılar. Televizyonlarda 'Sakın ha. Yaz tatilini bırakın gelin oy kullanın' diye telaşa kapıldılar. Niye? AK Parti'ye oy verecek olanlar kendilerinin durumunu biliyorlar.
     Hiç kusura bakmasınlar. Seçime giren terler. Köylü köyünde, çiftçi tarlasında, işçi fabrikasında, memur ofisinde nasıl terliyorsa, sen de 'Gömleğime, kravatıma toz kondurmam' demeyeceksin, aynı şekilde terleyeceksin. Keza, milletimize hizmet yolunda terlemek de şereflerin en büyüğüdür.''
     Muhalefet partilerinin memlekete hizmet için herhangi bir taşın altına ellerini koymadıklarını belirten Başbakan Erdoğan, ülkeye de hiçbir hizmet kazandırmadıklarını ifade etti. Erdoğan AK Parti'nin ise hizmet için bu yarışta olduğunu dile getirdi.
     Halka daha fazla hizmet vermeye dikkat edeceklerini ve yollarına bu şekilde devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, ''Yaptıkları bir tek hizmet var: 'milletten kaçmak'. Başka bir hizmetleri yok'' dedi.
     Türkiye'nin dört bir köşesine, tüm illere, ilçelere, beldelere, köylere hizmet götürdükleri için vicdanlarının rahat olduğunu kaydeden Erdoğan, milletin karşısında dimdik durabildiklerin söyledi.
     Konuşmasında Ziya Paşa'nın, ''İnsan ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri'' sözünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin laf değil iş ürettiğini, değer ürettiğini ifade etti. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER