Gündem
  • 25.3.2019 16:56

Erdoğan'dan Ağrı'da çok önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ağrı mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Ağrı'da belediye başkanı seçildikten sonra Ankara'ya yerleşen Sırrı Sakık'a çok sert tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Belediye Başkanı seçileceksin sonra gideceksin Ankara'ya yerleşeceksin. Bu seçmene saygısızlıktır. Demokrasi bu değil, halkına hizmet etmek bu değil. Biz Ağrı'yı sadece aşkla sevmekle kalmadık burayı eşi benzeri görülmemiş hizmetlerle kuşattık." dedi.

Ağrı mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Her kim ezanımıza, bayrağımıza, değerlerimize, İstiklal Marşı'mıza saldırıyorsa bilin ki hedefi bize saldırmaktır. HDP, İstiklal Marşımızın, bayrağımızın düşmanıdır'' dedi. Erdoğan, Nike'ın kentte fabrika kuracağını ve 5 bin kişiye istihdam sağlanacağını da söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Ağrı'nın hasreti bizim hasretimizdir. Ağrı'nın derdi bizim derdimizdir. Ağrı'nın başı ağrırsa bizim kalbimiz sızlar, gelin gönlü Ağrı Dağı gibi yüce bu şehri birlikte geleceğe hazırlayalım.

BU ŞEHİR YILLARCA TERÖR GÖLGESİ ALTINDA ÇOK ŞEY KAYBETTİ

Bu şehir yıllarca terör gölgesi altında çok şey kaybetti, nice tabiat harikasına, tarihi esere sahip bu şehrin artık saha kalkmasının vaktı gelmiştir. Ağrı, 31 Mart'ta iradene sahip çıkıyor musun? Ağrı, 31 Mart'ta tercihini hizmet siyasetinden yana kullanıyor musun? Ağrı, 31 Mart'ta şehrinin ve ülkenin geleceğine sahip çıkıyor musun? İşte Ağrı'ya böylesi yakışırız.

Ağrı'yı kayyum yönetimi ile çok güzel bir yere getirdik. Daha iyi bir noktaya taşıyacağız.

"Belediye Başkanı seçileceksin sonra gideceksin Ankara'ya yerleşeceksin"

BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLECEKSİN SONRA GİDECEKSİN ANKARA'YA YERLEŞECEKSİN...

Belediye Başkanı seçileceksin sonra gideceksin Ankara'ya yerleşeceksin. Bu seçmene saygısızlıktır. Demokrasi bu değil, halkına hizmet etmek bu değil. Biz Ağrı'yı sadece aşkla sevmekle kalmadık burayı eşi benzeri görülmemiş hizmetlerle kuşattık.

Ağrı'da 12 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bay Kemal sen Ağrı'ya kaç kere geldin? Gençlik merkezleri ve spor tesisleri açtık. Ağrılılı ihtiyaç sahiplerine 3 milyar lira destek verdik.

Ağrı Havalimanı'na yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli terminal yaptık. Biz eserlerimizle konuşuyoruz.

BUNLARIN DERDİ BU ÜLKEDE HUZURU KAÇIRMAK

Yol medeniyettir. Su medeniyettir. Bundan ne CHP anlar, ne HDP anlar. Bunlar sadece çukur açar. Bundan başka bir şey yok. Ağrı'nın hasretle beklediği Yazıcı Barajı'nı hizmete aldık. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu CHP baraj yaparsın karşı çıkar. Biz bunların hiçbirini dinlemedik yolumuza devam ediyoruz. Bunların derdi bu ülkede huzuru kaçırmak. Bunlar benim milletimizin refahına huzuruna düşman. Birlik beraberlik istemiyorlar.

2 BARAJIN İNŞAATINDA SONLARA GELİYORUZ

Patnos ilçesinin içme suyu ihtiyacı için tesis inşaa ediyoruz. 2 barajın inşaatında sonlara geliyoruz. Yapımı devam eden tesisler tamamlandığında 150 bin dekar arazi sulanacak. Çiftçilerimize 1,1 katrilyon tarımsal destek verdik. Ağrı'ya doğalgaz geldi mi? Doğalgazı buraya da getirdik. Şu anda 81 vilayetimizde doğalgaz var.

AĞRI'YI TEKSTİL MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Ağrı'yı tekstil merkezi haline getireceğiz. Tekstilcilerimizi gözden çıkarmak bir yana çeşitli teşviklerle destekleyeceğiz. Nike buraya geliyor. Fabrikayı kuruyor. 5 bin kişilik bir istihdam sağlayacak. Bu uluslararası bir marka... Ağrı'yı hedefleriyle buluşturana kadar bize durmak yok.

HER KİM BİRLİĞİMİZE SALDIRIYORSA, BİLİN Kİ HEDEFİ GELECEĞİMİZİ KARARTMAKTIR

Her kim birliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi geleceğimizi karartmaktır. Her kim ezanımıza, bayrağıma değerlerimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bize saldırmaktır. Dün İstanbul adalarda HDP'li bir tanesi, orada istiklal marşı okunuyor. Bay Kemal de orada... Bu efendi İstiklal Marşı söylemiyor. Çünkü HDP İstiklal Marşının düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır. Toplantılarında bir tane Türk bayrağı yok. Bu ülkede Türk'ü Kürt'e, Kürt'e Türk'e düşürmek isteyenlerle beraber olmayalım. Bu oyunu bozalım.

BU VATANI BÖLEMEYECEKLER...

Kürtçülük yapmak isteyenler bu ülkeye düşmandır ve Kürtçülükle de bir ilgilisi yoktur. Bu vatanı bölemeyecekler. Onlara gereken dersi 31 Mart'ta vereceğiz. Bölgemizde nerede bir Kürt kardeşimiz, Arap kardeşimiz varsa, başı sıkıştığında aklına gelen tek yer Türkiye'dir. Ülkemizde onları biz ağırlıyoruz. HDP mi ağırlıyor? Biz zulümden kaçanların kökenini sormadık. Ambulanslarla sınırlarımıza geldiklerinde bu Kürt mü, Türkmen mi diye sormadık. Bunun için devletimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız.

BİRİLERİ KÜRT KARDEŞLERİMİZİN İRADELERİNE KENDİ AKLINCA İPOTEK KOYDUĞUNU SANIYOR

Birileri Kürt kardeşlerimizin iradelerine kendi aklınca ipotek koyduğunu sanıyor. Batı'da CHP'ye İYİ partiye, Saadet'e peşkeş çekiyor. Belediyeler paraları Kandil'e gönderdiler. Biz sırtımızı PKK'ya PYD'ye dayadık diyor. Kadına bak ya! Biz de sırtımızı halkımıza ve Allah'a dayadık. Kararlılıkla gideceğiz. Savcı Sayan kardeşimi size emanet ediyorum. Ağrı ve ilçelerini de onlara emanet ediyorum. Pazar günü mutlaka oy vermek üzere sandık başına gitmeliyiz. Kullanılmayan her oy başkalarının tercihlerine teslim olmuştur.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2019 16:08

İLGİLİ HABERLER