Gündem
  • 10.8.2020 21:53

Erdoğan'dan Akdeniz ülkelerine çağrı

Erdoğan'dan Akdeniz'e kıyısı olan ülkelere çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı ardından yaptığı konuşmada, Akdeniz ülkelerine çağrı yaparak yeni bir formül için çalışmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı ardından açıklamalar yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, gündemin en önemli maddelerinden biri olan Doğu Akdeniz konusuna da değindi.

"HERKESİN HAKKINI KORUYAN BİR FORMÜL BULALIM"

Akdeniz ülkelerini yeni bir formül bulmaya davet eden Erdoğan, " Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim. Herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım. Anlaşmazlıkların diyalog yoluyla ve hakkaniyet temelinde çözümü için biz her zaman varız ve hazırız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Türkiye'nin kimsenin meşru çıkarında gözü yoktur

Türkiye gibi 780 bin kilometrekarelik dev bir toprak parçasını görmezden gelip birkaç kilometrekarelik adalar üzerinden bizi sahillerimize hapsetme girişimine elbette rıza göstermeyeceğiz.

Doğu Akdeniz'de konusunda, sağduyu hakim olana kadar Türkiye olarak sahada ve diplomasi alanında kendi planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz.

Birileri avucunu ovuşturuyor, ana muhalefet partisi... IMF'ye gidecekmişiz, bir şeyler isteyecekmişiz. Boşuna avucunuzu ovuşturmayın, biz o kapıları kapattık."

Son günlerde döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara değinen Erdoğan, Türkiye'nin küresel gündemde irade ortaya koyduğunda ekonomik olarak hesaplaşma araçları ortaya koyulduğunu söyledi.

"SUNİ RÜZGARLARLA EĞİLİP BÜKÜLMEYİZ"

Maruz kalınan çok yönlü saldırılara rağmen, Türkiye ekonomisinde atılan kararlı adımlarla 2019'un son çeyreğinde yeniden güçlü politikasına döndüğünü belirten erdoğan Erdoğan, "Türkiye, ne zaman küresel gündemlere ilişkin bir irade ortaya koysa ne zaman bölgesel hakları ile ilgili adımlar atsa ekonomi üzerinden bir hesaplaşmanın devreye sokulduğunu görüyoruz. Türkiye, ekonomide bu suni rüzgarlarla eğilip bükülebilecek bir ülke değildir." ifadelerini kullandı.


 

Güncellenme Tarihi : 11.8.2020 15:25

İLGİLİ HABERLER