Gündem
  • 29.10.2021 20:33

Erdoğan'dan AKM açılışında önemli mesajlar

Erdoğan AKM'nin açılışında Gezi'yi hedef aldı

Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'ni kast ederek, "Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine dönüştürüldüğünü unutmadık" dedi.

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı dolayısı ile düzenlenen törende kürsüye ilk çıkan isim Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AKM'nin bu noktaya nasıl geldiğini çarpıcı ifadelerle dile getirdi.

Bakan Ersoy konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde durduğu projelerden birisinin Atatürk Kültür Merkezi olduğunu belirterek bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu duyduğunu anlattı.

Bakan Ersoy, bu projenin inşasında en ideale ulaşılması için çaba gösterdiklerini ve büyük gayret gösterdiklerini anlattı.

Bakan Ersoy, bu açılış için çok özel programlar açıldığını, opera ve bale gösterilerinin bu yeni AKM'de izleyicilerle buluşacağını söyledi.

Beyoğlu Kültür Yolu projesinin bir parçası olan AKM'de 17 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini anlatan Bakan Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu'nun turizm açısından önemli bir yer edineceğini söyledi.

Bakan Ersoy'dan sonra kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, satır başları ile şunları söyledi

ESKİ YAPIYI YIKTIRMAMAK İÇİN OLMADIK ENGELLER ÇIKARDILAR

Cumhuriyet'in 98. yılını yaşadığımız bugün İstanbul'umuza yeni bir eser kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. 75 yıl önce yapılan yapının günümüz ihtiyacına yetmediği biliniyor. Bunun için gerekli adımları attık ancak engellerle karşılaştık. O yapıyı yıktırmamak için yapılan kampanyaları hepiniz hatırlıyoruz. Biz çok daha estetiğini, çok daha kullanışlısını yapacağımızı söylediğimiz halde bize ve ülkemize vakit kaybettirildi. Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör gösterisi haline getirildiğini unutmadık

"İstanbul'un fethinden beri şehre vurduğumuz mühürlerin son halkası AKM, ülkemizin kültür-sanat nabzının attığı yer olarak asırlar boyunca ayakta kalacaktır."

"(Atatürk Kültür Merkezi) Bu eser, eski Türkiye ve yeni Türkiye fotoğrafının en belirgin şekilde görüldüğü yerdir."

"Biz her zaman ve her konuda olduğu gibi, Atatürk Kültür Merkezi tartışmalarında da sözümüzü eserlerimizle ve hizmetlerimizle söyledik"

2019 yılında tüm engelleri geride bırakarak temelini attık. 2.5 yılda bugünkü hale getirdik. 2000 kapasiteli bu salon her türlü kültür faaliyetini karşılayacak şekilde inşa edilmiştir.

BU ESERE KARŞI ÇIKANLAR BİRAZ OLSUN MAHCUBİYET DUYAR UMUYORUZ

Yeni Atatürk Kültür Merkezi ile burada İstanbul'a ve dünyaya unutulmayacak kültür ve sanat eserleri sunacak abidevi bir eser ortaya çıkardık.  Burada ortaya çıkan eserden dolayı geçmişte karşı çıkanların biraz olsun mahcubiyet duyacaklarını sanıyoruz.

Biz bunun benzerini Harbiye'de de yaşadık. Orada da aynı durumla karşı karşıya kaldık. Yapmayacağımızı söylediler. Biz yerin dibine girercesine orada da eseri yaptık ve vatandaşımızın hizmetine sunduk.

İSTANBUL İÇİN 1994'TEN BERİ GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATTIK

Biz 1994 yılından beri biz İstanbul için neler yapmadık ki Haliç'i temizledik, tüneller, otoyollar, metrolar inşa ettik. Kanal İstanbul gibi bir proje ile şehrimizi dünyanın kalkınma merkezi noktalarından biri haline getirdik.

Böyle bir eseri İstanbulumuza kazandırmakla bizden sonraki nesillere en güzel hediyelerden birini bıraktığımıza inanıyoruz.  Atatürk Kültür Merkezi'nin kültür ve sanatın nabzının attığı bir merkez olarak ilanihaye ayakta kalacaktır.

Projede emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugünden itibaren 40'ı kapalı 64 etkinliğe gençlerimiz başta olmak üzere herkesi davet ediyorum.

Atatürk Kültür Merkezi inşaatına başladığımız yıl,  Türkiye'nin geleceğine iz bırakacak bir eser bırakmak için sanatçılarımız gece gündüz çalıştılar. Bugüne özel eserler ortaya çıkardılar. Koca Sinan Operası da bu gece burada ilk kez gösterilecek bir eserdir.

KAYNAK: HABER7

Güncellenme Tarihi : 29.10.2021 19:38

İLGİLİ HABERLER