Gündem
  • 25.10.2008 13:22

ERDOĞAN'DAN AYAKLANMA TEPKİSİ

TUNCELİ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda farklı hesaplar içine giren, milletin arasına fitne tohumu ekmeye, milleti kamplara bölmeye çalışanların milletin engin sağduyusu ve basireti sebebiyle yine "akamete uğramaya mahkum olduklarını" belirterek, "Çer çöpü ateşe vererek, masum çocukları sokaklara salarak güç gösterisi yaptıklarını sananlar büyük bir cehalet ve gaflet içindedirler" dedi.
     Erdoğan, partisinin, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Tunceli Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin hiçbir zaman ihtilafa, tefrikaya, kamplaşma ve kutuplaşmaya prim vermediğini vurguladı.
     Türk milletinin ağır başlılığının, insanının alicenaplığının yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, şöyle seslendi:
     "Allah aşkına, günahsız vatandaşların arabalarını yakmak suretiyle acaba bu ülkeye barış gelir mi? Ne kadar güzel... Düşünebiliyor musunuz, vatandaş aracını gece kapısının önüne koyuyor, bir de bakıyor ki gece araba ateş içinde. Şimdi bu yaklaşım tarzının hangi barış anlayışı içerisinde, hangi sevgi anlayışı içerisinde yeri var? Terörden, şiddetten, gerilimden beslenenler ancak bunu yapar. Buralardan medet umanlar ancak bunu yapar ama bunun dönemi bitmiştir. Bunun demokrasi içinde yeri yok. Bunun insanların gönlünde yeri yok. Biz bunu çok iyi biliyoruz, bu toprakların hamuru terörü, çatışmayı, kan dökmeyi değil, birliği, sevgiyi, çokluk içinde birliği ortaya koyar, özelliği budur. Tam tersine şiddet, demokrasinin, özgürlüklerin, adaletin, refah ve huzurun en büyük düşmanıdır. Terörün, çatışmanın, gerilimin olduğu yerde sadece acı vardır, göz yaşı vardır, sefalet vardır, umutsuzluk vardır. Bu toprakların silah sesine değil, fabrikalardaki makine sesine ihtiyacı vardır."
     Halkın gerilim değil üretim, kriz değil yatırım, kavga değil istihdam istediğini belirten ve "Gerilim isteyenlerin üretim diye, yatırım diye, demokrasi ve özgürlükler diye bir derdi yok. İstikrar ortamını sabote etmeye çalışanların, kardeşlik diye, huzur ve esenlik diye bir derdi yok" vurgulamasında bulunan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı ifadeler şöyle:
     * "Terörün, çatışmanın, gerilimin olduğu yerde sadece acı vardır, göz yaşı vardır, sefalet vardır, umutsuzluk vardır"
     * "Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, gürcüsüyle, abazasıyla biriz beraberiz, bir bütünüz; çatımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır"
     * "Kimlik siyaseti yapmıyorum, yapmayın diyorum. Herkesin kimliğine herkes saygı duysun"
     * "Halkımızı hükümetimize karşı, devletimize karşı ayaklanmaya davet etmek, olumsuz, çirkin yaklaşımlar sergileyici bazı haberleri içeren veya düşünceyi içeren bir açıklama yapmak, bu ülkenin barışına katkı değildir."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:00

İLGİLİ HABERLER