Gündem
  • 15.10.2019 13:33

Erdoğan'dan Azerbaycan'da çok önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki 7. Türk Konseyi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan, "Suriye'de son 8 sene de yaşadıklarımız bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünün yok edilemeyeceğini gördük. Bu yüzden Barış Pınarı Harekatı'nı başlattık. Bugün itibarıyla yaklaşık 1000 km karelik alanı teröristlerden temizledik." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Kotalar maalesef ticaretimiz önündeki en büyük engellerden biri. Türk konseyi olarak kotaları kaldırmalıyız.

Uluslararası ticaretin dolara endeksli olması riskleri de beraberinde getiriyor. Yerel paralarla ticaretin yapılmasının önemini hatırlatmak istiyorum. Döviz baskını azaltacak önlemler almalıyız.

Başta kültür ve eğitim olmak üzere çalışmalarımızı artırmalıyız.

Suriye'de son 8 sene de yaşadıklarımız bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünün yok edilemeyeceğini gördük.

Başkan Erdoğan'dan Azerbaycan'da önemli açıklamalar

1000 KM KARELİK ALANI TEMİZLEDİK

Bu yüzden Barış Pınarı Harekatı'nı başlattık. Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık. Harekat başarı ile sürüyor. Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz. Suriye'nin kuzeyi barış pınarlarıyla yeniden yeşerene, hedeflerimize ulaşıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Operasyonun başladığı andan itibaren destek veren ülkelere buradan teşekkür ediyorum.

Milli davalarımızda birbirimizin yanında durmak bizim görevimizdir. Yukarı Karabağ sorunun en kısa zamanda çözülmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

2 MİLYON SURİYELİ DÖNECEK

Suriye'de son 8 yılda yaşadıklarımız bir terör örgütü ile terör örgütünün tasfiye edilemeyeceğini göstermiştir. Barış Pınarı Harekatımızın 2 önemli amacı vardır. İlki, Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG kaynaklı terör kaynağını ortadan kaldırmaktır. 2. amacı Suriyeli kardeşlerimizin geriye dönüşü için ortam sağlamaktır. Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz.

"KARDEŞLİĞİMİZİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ"

Türkiye'nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinden siz kardeşlerimizden dayanışma bekliyoruz. Her bir Türk kardeşimizin kalbinin bizimle çarptığını çok iyi biliyorum. FETÖ ile mücadelede ülkemize verdiğiniz desteği sürdürmenizi istirham ediyoruz. Milli davalarımızda birbirimizin yanında durmak bizim kardeşliğimizin en önemli göstergesidir.

KARABAĞ SORUNU

Yukarı Karabağ sorununun en kısa sürede barışçıl yollarla ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü esasında çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

6 devlet tek millet olmayı arzu ediyorum.

Güncellenme Tarihi : 15.10.2019 12:38

İLGİLİ HABERLER