Gündem
  • 21.1.2015 12:30

Erdoğan'dan Batı’ya ve İsrail’e fırça, İslam ülkelerine çağr

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 10. Konferansında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Müslümanların kendi kararlarını kendisinin alması gerektiğini söyledi. İslam ülkeleri bir elin parmakları gibi birbirine kenetlenirse bölgedeki tüm sorunların kolayca aşılacağını belirten Erdoğan, milyarlarca Müslüman’ın hissiyatının Birleşmiş Milletlerin karar mekanizmalarında dikkate alınmadığını kaydederek, “BM’de 56 İslam ülkesi olarak üyeyiz. Bir sözümüz geçiyor mu? Hayır. Bunu sorgulamayacak mıyız? BM’de adil ve eşitlikçi bir mekanizmanın oluşturulması kaçınılmaz. Bu hakkı istiyorsak kendimiz teslim alacağız” dedi.

Terör örgütlerinin asla İslam coğrafyasının temsilcisi, sözcüsü olmadığını ve olamayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı, “Terör ile İslam, teröristle Müslüman kavramlarını yan yana kullanmak, İslam dinine en büyük hakaret ve saldırıdır” diye konuştu.

NETANYAHU’YA YİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Erdoğan’ın hedefinde Paris’teki terörü tel’in yürüyüşüne katılan İsrail Başbakanı Netanyahu da vardı:

“İsrail Başbakanı hiç utanmadan sıkılmadan ar haya etmeden Paris’teki terör karşıtı yürüyüşe katılıyor.Hatta hatta millete el sallıyor. Teröre karşı ortak duruş ortak akıl bu mudur? Batı bunları insan olarak görmüyorsa onlara insan değil de gazeteci karikatürist lazım ise İsrail’in öldürdüğü gazetecileri nereye koyacaksınız?”

KARİKATÜR PROVOKASYONLARI VE FRANSA’DAKİ SALDIRILAR

Karikatür hakaretini kimsenin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirmeyeceğini kaydeden Erdoğan, “Zira kalkıp da bir dinin önderine, rehberine kimsenin saldırma hakkı yoktur” dedi.

Fransa’daki saldırılara da değinen Cumhurbaşkanı,“Öldürenler kim; Fransız vatandaşı ama Müslüman olduğu söyleniyor. Bunlar 16-17 ay hapishanenizde yattı. Çıktıktan sonra bu insanları neden takip etmediniz? Sizin istihbarat teşkilatınız çalışmıyor mu?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı’ya da çağrı yaptı:

"Batı da artık bu şiddet sarmalındaki rolünü görmeli ve özeleştirisini yapmalıdır. İfade özgürlüğü her şeyi yapabilme, çizebilme özgürlüğü değildir. Kutsal değerlere saygısızlık hakkını kimseye tanımaz. İfade özgürlüğünün arkasına saklanarak çirkin karikatürler çizenler, kimi nasıl incittiklerini, nasıl bir provokatif fitili ateşlediklerini görmek zorundadırlar. Çok iyi bilinmelidir ki Hazreti Peygamber Aleyhisselatu Vesselam, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir"

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:44

İLGİLİ HABERLER