Gündem
  • 18.4.2010 17:51

ERDOĞAN'DAN BEDELLİ ASKERLİK SİNYALİ!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atv'de katıldığı Başbakan ile Gündem programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atv'de katıldığı Başbakan ile Gündem programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
''Ben yanımda getirdim işi sağlama alalım diye'' diyen Erdoğan, yanında getirdiği metne değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Şimdi biz bu yazılı metine mi inanacağız, yoksa genel başkanın söylediklerine mi inanacağız? Gelen arkadaşlar grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları, kendileri gelmişler ve burada aynen kullandıkları ifade şu 'teklifin kamuoyuna yansımasının öncesinde ve sonrasında CHP'nin çekince koyduğu siyasi partilerin uyacakları esaslar ve bağlantılı maddeler ile HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısı, üyeliği, denetimi, görev ve yetkileri, çalışma ve yargılama usulü ile bağlantılı maddeleriyle ilgili 3 ana konudaki maddelerin tekliften ayrıştırılarak diğer maddelerinin anayasa değişikliği teklifi olarak görüşülmesinde yarar bulmaktayız.' Gerçek bu, diğer sözleri ben pek kaale almıyorum. Buradan hareket ettiğimiz zaman 3 madde diye bir şey söz konusu değil. Bu olay 11 maddeyi kapsıyor, buna geçici maddeleri de ilave ettiğiniz zaman 14 maddeyi kapsıyor. Şimdi biz burada hangisine inanacağız. Artık Anayasa komisyonundan da geçmiş durumda. Şu anda zaten bundan sonra bir sulandırmadır, bir şark kurnazlığıdır. Ve geri dönüş filan söz konusu değil.


Erdoğan bedelli askerlik tartışmalarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Gönderilen talepleri klasörleyip Genelkurmay ile Milli Savunma Bakanlığı’na gönderseniz iyi olur. Detayları görüşmemiz lazım. Detayları öğrenemeden bir değerlendirme yaparsam yanlış olur."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:37

İLGİLİ HABERLER