Gündem
  • 15.3.2019 13:01

Erdoğan'dan cami saldırısı açıklaması!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Beril Dedeoğlu'nun cenaze töreninde açıklamalarda bulundu. Beril Dedeoğlu için 'her zaman ufkumuzu aydınlatmıştır' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'daki cami saldırısına yönelik ise 'Fevri bir davranış diyerek geçiştirilemez' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Beril Dedeoğlu'nun cenaze töreninde açıklamalarda bulundu. Dedeoğlu için 'her zaman ufkumuzu aydınlatmıştır' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'daki cami saldırısına yönelik ise 'Fevri bir davranış diyerek geçiştirilemez' dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ÜLKEMİ VE ŞAHSIMI DA HEDEF ALAN KATİLİN TEMSİL ETTİĞİ ANLAYIŞ...

Başkan Erdoğan, Yeni Zelanda'da yaşanan müslümanlara yönelik katliam ile ilgili olarak, "Ülkemizi ve şahsımı da hedef alan katilin temsil ettiği anlayışın Batı toplumlarını bir kanser gibi hızla ele geçirmeye başladığı açıktır. Yeni Zelanda'da cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum." dedi.

 

İSLAM DÜŞMANLIĞI KATLİAM BOYUTUNA ULAŞMIŞTIR

Dünyada yükselişi seyredilen ve hatta teşvik edilen İslam düşmanlığı, bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır

"TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'da Nur Camii'ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

"BU IRKÇILIĞIN VE İSLAM KARŞITLIĞININ GÖSTERGESİDİR"

Maalesef dünyada yükselmekte olan ırkçılık ve İslam karşıtlığının yeni bir örneği olarak yaşanan bu acı hadiseden dolayı İslam dünyasına ve Yeni Zelanda halkına ülkem ve şahsım adına başsağlığı diliyorum" dedi.

Başkan Erdoğan, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hakkında, "Kendisi görev yaptığı her yerde gerçekten birikimli, üretkenliği, çalışkanlığı, nezaketi ve hanımefendiliğiyle sevilen, saygı duyulan bir isim olmuştur." dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.3.2019 12:10

İLGİLİ HABERLER