Gündem
  • 4.11.2017 00:08

Erdoğan'dan CHP'li Tezcan’a sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalkıp Tayyip Erdoğan'la ilgili 'Diktatör, faşist diktatör' git yat aşağı. Şahsıma bu lafı eden kişi, kendisini vurdular, ben geçmiş olsun diye kendisini arıyorum. Diktatör kalkıp da seni arar mı be? Ben seni arıyorum. Bu insaniliktir. Bu bir merhamettir. Rahmet duygusudur. Ama yok. Bunların bu ülkede dikili ağacı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'daki toplu açılış programlarının ardından Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Vestel'i ziyaret etti. Erdoğan burada Zorlu Holding tarafından 600 milyon dolarlık yatırımla Manisa'nın Gördes ilçesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk nikel-kobalt işletme tesisi Meta Nikel Kobalt ile 120 milyon Euro yatırımla Manisa’daki Vestel City’de hayata geçirilen Venus Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası’nın açılışına katıldı.

Erdoğan'dan CHP'li Bülent Tezcan eleştirisi

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın kendisine yönelik 'diktatör' demesiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük 3. dönüşümünü başarıyla tamamlamıştır. Şimdi 2023 hedeflerimizin ışığında ülkemizi 4. bir hamle dönemine hazırlıyoruz. Tıpkı küresel düzeydeki endüstri 4.0 atılımı gibi. Türkiye'de kalkınma 4.0'ını başlatmıştır. Zorlu grubunun açılışını yaptığımız tesisleri bu yeni dönemin işaretleri olarak değerlendiriyorum. Türkiye'nin gerçek gündemi bu konular olmalıdır. Kalkıp Tayyip Erdoğan'la ilgili 'Diktatör, faşist diktatör' Git yat aşağı. Şahsıma bu lafı eden kişi, kendisini vurdular ben geçmiş olsun diye kendisini arıyorum. Diktatör kalkıp da seni arar mı be? Ben seni arıyorum. Bu insaniliktir. Bu bir merhamettir. Rahmet duygusudur. Ama yok. Bunların bu ülkede dikili ağacı yok. Siyasetçilerimizin, iş dünyamızın, akademisyenlerimizin, medyamızın, ülkeye ve millete söyleyecek sözü olan herkesin bu konuları tartışması, fikir üretmesi, proje ortaya koyması lazım. Partimizin bazı belediye başkanlarımızın istifadan ayrılmaları ile ilgili konuşuyorsun. Sana ne? Sen kendi partinin içinde bak. Bizim partimizin kendi içindeki şu anda uygulamış olduğu stratejisi, taktik bunların hiçbiri seni ilgilendirmez. Sen kendine bak. Bunca yıldır partinin başındasın kazandığın bir tane seçim var mı onu söyle. Batıda adam bir seçim kaybediyor çekip gidiyor. Sen 9 seçim kaybettin hala ordasın. Biz mutluyuz. Niye mutluyuz. Böyle başarısız, aşırı derecede gol yiyen bir kaleci olduğu zaman zaten önemli değil" dedi.

"55 teröristi etkisiz hale getirdik"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Ülkemiz geçmişte kısır çekişmelerin, vizyonsuz devlet ve siyaset yönetiminin hesapsız kitapsız atılan adımların bedelini ödemiştir. Artık hiç kimsenin milletimizin karşısına böyle bir üslupla çıkmaması gerekiyor. Biz sorumluluklarımızın farkındayız. İş dünyamız da sorumluluklarının farkında. Milletimiz bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde o eşsiz irfanıyla doğruları yanlışları, eksikleri fazlaları değerlendirecek kararını verecektir. Ne terör örgütlerinin alçak saldırıları ne de ülkemizi köşeye sıkıştırmaya yönelik dış baskılar hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir. İşte şu anda biliyorsunuz şehidimizle beraber şurada iki gün içinde 9 şehidimiz oldu, Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum. Ama hesabını çok ağır sorduk ve 55 teröristi etkisiz hale getirdik. Şu an o bölgede ciddi aramalarımız taramalarımız devam ediyor. Aldığım bilgilere baktığımızda çok daha farklı müjdeler de gelecek. Kandil'se Kandil. Sincar'sa Sincar. Şehidimizin kanının yerde bırakmayacağız"
Erdoğan'ın konuşmasının ardından Zorlu tarafından Erdoğan'a 2003 yılındaki ilk ziyaretinde çekilen fotoğrafı hediye etti. Sonrasında ise Erdoğan ve beraberindekiler tesislerin açılış kurdelesini kesti.
Açılışta Erdoğan'a Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da eşlik etti.

Aykut Yeniçağ - Sinan Yeniçeri

Güncellenme Tarihi : 3.11.2017 23:20

İLGİLİ HABERLER