Gündem
  • 17.9.2020 16:12

Erdoğan'dan çok kritik doğu Akdeniz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Doğu Akdeniz konusunda hiçbir ülkeye taviz vermeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti İl Başkanları Toplantısı’na katılmıştı.

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’ne katılan Erdoğan, Ankara'da şehit yakınlarına ve gazilere sesledi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:,

"BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALDILAR"

Teröristin meşrulaştırıldığı eski Türkiye tamamen geride kaldı. Teröristleri artık ülke sınırlarında karşılamıyor, bataklığında kurutuyoruz. Dağdaki çapulculara güvenip devletimizi tehdit edenler boylarının ölçüsünü aldı.

Milletin birliğine, beraberliğine kastedenlerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz.

DOĞU AKDENİZ GERİLİMİ

Akdeniz'deki en uzun kıyı şeridine sahip ülkemizi birilerinin sahillerine hapsetmesine izin vermeyeceğiz.

Karşı tarafın kışkırtmalarına, çocuksu davranışlarına rağmen hep haklı olmanın, büyük devlet olmanın vakarıyla hareket ettik.

Son 18 yılda sizlerin ihtiyaçlarınızı gidermek ve sorunlarınızı çözmek amacıyla birçok kanunu devreye soktuk. Bakanlıklarımız sizlerin ihtiyaçları karşısında yanındadır. Şehitlerimizin emanetine, gazilerimizin fedakarlığına layık olmak için her türlü şeyi yapıyoruz. Bunun şahitleri sizlersiniz. Devlet Ödünç Madalyası Töreni'nde, asker ve polis kardeşlerimize şimdiden şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerime teşekkürlerimi iletiyorum. Dağdaki katillerin başlarına kaldırmalarına nasıl izin vermiyorsak bunların şehirlerdeki başlarına da müsade etmiyoruz. Akdeniz’deki en uzun sahil şeridine sahip ülkemizi birilerinin sahillerine hapsetmesine izin vermeyeceğiz.

Güncellenme Tarihi : 17.9.2020 15:18

İLGİLİ HABERLER