Gündem
  • 30.5.2006 17:11

ERDOĞAN'DAN DANIŞTAY SALDIRISIYLA İLGİLİ İLGİNÇ TESPİTLER!..

DEVLET ARIK
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'a yönelik düzenlenen saldırının arkasında planlı bir örgüt veya çetenin olduğunu söyledi.


AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında dün gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Danıştay'a yönelik düzenlenen saldırının ardından yaşanan süreç masaya yatırıldı. Başbakan Erdoğan, saldırının arkasında bir çetenin olduğunu belirterek, "Fotoğraflar ortada. Bağlantıları ortada. Hukuki olarak kanıtlanabilir mi bilmiyorum. Olay şu an yargıdadır, yargı kapsamlı bir şekilde üstüne gitmelidir" dedi.


Saldırının arkasında "çete" veya "örgüt" izi olup olmadığının bu süreçte belli olacağının altını çizen Erdoğan, mevcut unsurlara bakıldığında olayın tasarlanmış olmasının güçlü bir ihtimal olduğunu söyledi. Saldırının kilit ismi olduğu iddia edilen Muzaffer Tekin'in serbest kalmasının ayrı bir konu olduğunu belirten Erdoğan, ilişkilerin ve irtibatın ortada olduğunu vurguladı.
"Bütün olarak bakıldığında eylemin odağındaki amacı değerlendirmek lazım" diyen Erdoğan, olayın planlı bir örgüt ve çete işi olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Serbest kalmış olması sanık olmayacağı anlamına gelmez. Telefon görüşmeleri var, fotoğrafları var. Kendini niye bıçakladığına bakmak lazım" diye konuştu.


Olayın başka yöne çekilmesini doğru bulmadığını ifade eden Erdoğan, saldırının planlı ve organize bir olay olduğunu söyledi. Erdoğan, saldırının hedefinde hükümetin olduğunu, ancak türbanın bir argüman olarak kullanıldığını kaydetti. Yargının bu işi çözmesi gerektiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, çetenin hacmini ve yapısını yargının araştıracağını bildirdi.
Erdoğan saldırıyla ilgili birçok dikkat çekici unsur olduğuna da işaret ederek, saldırının asıl dışarıda planlanmasının, Danıştay'daki X-Ray cihazının bozuk olması, Danıştay'ın güvenliğine hangi firmanın baktığı, bakımıyla hangi şirketin ilgilendiği, Danıştay lojmanlarındaki güvenlik kameralarının çalışmadığı ve güvenlik firmasında hangi elemanların çalıştığının dikkat çekici olduğunu kaydetti. Erdoğan, bütünüyle sıradan bir olay olmadığını, saldırının görünen ve görünmeyen birçok tarafı olduğunu da ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER