Gündem
  • 31.8.2013 00:59

Erdoğan'dan Demirtaş'a çağrı!..

Operasyona şüphe ile bakan kesimlerin, operasyonun El Nusra'ya yakın cephelere yarayacağı konusunda endişelerini dile getirdiklerinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Arkadaşlar bizi artık tanımanız lazım. Bizi tanımamakta ısrar ediyorsanız ben onu anlayamam. Yani bizim bir defa aşırı uçların hiçbirine yakın olmamızı kimse lütfen konuşmasın. Biz aşırı uçlar nerede olursa olsun, ister ülkemizde olsun, ister diğer ülkelerde olsun, bu bizim temel prensibimizdir, temel ilkemizdir: biz aşırı uçların hepsine karşıyız. Hepsinden uzağız. Açıklama yapmış BDP'nin Başkanı, diyor ki 'Ben adresleri veririm.' Yani bu kadar bu işlerde kabiliyetli ise bize PKK'lıların da adreslerini versin. Onlar da aşırı uçtur. Biz onların da üzerine gidelim. Nusra'nın da üzerine gidelim. Biz biliyorsunuz El Kaide ile güvenlik güçlerimiz çok ciddi mücadeleler verdi. Birçoğunun biliyorsunuz, Malatya'da olan hadiseleri hatırlayın, neler olduğunu. Bizim bu konularda asla tavizimiz yok. Ama bunu BDP'nin Genel Başkanı söylerken PKK'lıların adreslerini daha iyi bilirler. Bize o adresleri de versinler. Biz hepsinin de üzerine gideriz, tavizsiz."

30 Ağustos resepsiyonu değerlendirmesi-
Erdoğan, 30 Ağustos değerlendirmesi yapmasının istenilmesi üzerine "Hamdolsun gayet güzel. Şu anda milletin özeti burada. Ama tabii gelmemekte direnenler de var. Ayrı mesele" dedi.

Demokrasi paketine ilişkin bir soruya ise Erdoğan, "Herhalde Arjantin sonrası olur. Şöyle arkadaşlarla bir araya gelip oturup konuşup değerlendirmemizi yapamadık. Bu olaylar sebebi ile... Ben çalışmamı yaptım. Arkadaşlarla şöyle bir görüşeceğiz. Arjantin dönüşü inşallah" cevabını verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER