Gündem
  • 28.8.2020 10:20

Erdoğan'dan Devlet Bahçeli Köprüsü

 Adana'nın şehir için trafiğini rahatlatacak olan Devlet Bahçeli köprüsü yapılayordu. Başlandıktan sonra hızla yapımı süren köprü, belediye başkanlığını CHP'nin kazanmasıyla bir türlü tamamlanamadı. CHP'li Belediye para yok gerekçesiyle köprünün yapımını durdurdu.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün her ayağı 18 katlı bina büyüklüğünde

Adana'ya geleni bozkurtlar karşılayacak


Olaydan haberdar edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan anında devreye girerek köprünün bir an evvel yapılmasını istedi. İstemekle kalmadı Cumhurbaşkanılğı bütçesinden 700 milyon lira yolladı.

Devlet Bahçeli Köprüsü, Adana'nın trafik yükünü omuzlayacak - Dünya İnşaat
Konuyu köşesine taşıyan Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, Devlet Bahçeli köprüsü yakında bitip hizmete girecek diye yazdı.
İşte o yazının ilgili bölümü
 

Devlet Bahçeli Köprüsü için bu kez Karayolları ihaleye çıkıyor! İşte  detaylar...

ERDOĞAN’IN BAHÇELİ’YE VEFASI

ADANA’da trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan Devlet Bahçeli köprüsünün temelleri 30 Mart 2016 tarihinde atılmıştı. Ancak büyükşehir belediye başkanlığını CHP’li Zeydan Karalar kazanınca, finansal gücün yeterli olmadığı gerekçesiyle yapımı durdurdu.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya el koydu. Devlet Bahçeli köprüsünün yarım kalmasına gönlü el vermeyen Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı’nın yapması için talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından köprünün yapımı için ayrılan 700 milyon TL’lik kaynak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile konuştum. “Devlet Bahçeli Köprüsü’nü yapıp Adana’ya rahat bir nefes aldıracağız” dedi.

İşte o belge...

Duygu Delen’in bilinci kapalı mıydı

Güncellenme Tarihi : 28.8.2020 23:15

İLGİLİ HABERLER